Najbolji Vranjanci na prijemu u SANU

VRANJE

Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti akademik prof. dr Vladimir S. Kostić je u Beogradu upriličio prijem za učenike srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mesta na međunarodnim takmičenjima u 2019. godini.

Na prijemu su prisustvovali dojučerašnji učenik Gimnazije „Bora Stanković u Vranju, a sada beogradsski student Miša  Stanković i gimanzijalac Vukašin  Trajković koji je bio prvi na Bios olimpijadi u Rusiji.

Stanković je na prošlogodišnjoj Internacionalnoj geografskoj olimpijadi postigao ogroman uspeh osvojivši srebrnu medalju i time otvorio novu zlatnu stranicu Gimnazije u Vranju. Od ove godine je student Univerziteta u Beogradu i ne odustaje od nauke, istraživanja i uspeha. 

Na prijemu je bio sa svojom mentorkom profesorkom Vesnom  Bogdanović.

„Sam dolazak u SANU i prijem  kod predsednika Akademije predstavljali su za  mene veliku čast i jedno divno iskustvo. Ovo  je samo još jedna potvrda da se naporan rad i trud isplate, rekao je Stanković.

On se zahvalim porodici, drugovima i profesorima Gimnazije „Bora  Stanković“ u Vranju na znanju  koje su mi preneli, a koje je značajno doprinelo uspesima koje je postigao.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare