Najbolji likovni radovi o okruženju bez duvanskog dima

LESKOVAC

Povodom nacionalnog dana bez duvanskog dima januara ove godine Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) raspisao je javni konkurs za originalno likovno rešenje za Kalendar zdravlja za 2017. godinu. Na konkurs je stiglo 130 radova iz svih opština Jablaničkog okruga, i to iz šest predškolskih ustanova i 18 osnovnih škola. Među njima je žiriji odabrao najboljih 18 radova, koji će se naći na kalendaru zdravlja za 2017. godinu.
Na likovnom konkursu „Moje okruženje bez duvanskog dima“, u kategoriji predškolskog uzrasta, prva nagrada pripala je dečjem vrtiću „Ciciban“ Leskovac, druga Jani Mihajlović (OŠ „Đura Jakšić“ Podrimce) i treća Sofiji Krstić (Miroševce).
U kategoriji od prvog do četvrtog razreda prvu nagradu dele Irina Cvetković (OŠ „Bora Stanković“ Vučje) i Mina Đokić (OŠ „Josif Kostić“ Leskovac), drugu nagradu takođe dele Bogdana Vasić (OŠ „Kosta Stamenkvoić“ Leskovac) i Nenad Stamenković (OŠ „Đura Jakšić“ Podrimce), dok je treću osvojila Milica Dimitrijević (OŠ „Siniša Janjić“ Vlasotince).
U kategoriji od petog do osmog razreda najviše ocene dobio je likovni rad Stefana Stevanovića (OŠ „Vožd Karađorđe“ Leskovac), drugo mesto su podelili Jovana Rajković (OŠ „Radovan Kovačević Maksim“ Lebane) i Milica Stojković (OŠ „Stanimir Veljković Zele“ Bojnik), dok je treće osvojila Anđela Cvetković (OŠ „Bora Stanković“ Vučje).
Ujedno dodeljene su i nagrade republičkog nivoa.
-Možemo se pohvaliti da su naša deca koja su učesvovala na republičkim nagradnim konkursima tokom Neljenje dojenja u 2015. godini, kao i Svetskog dana hrane, osvojila 8 nagrada, tri prve, tri druge, jednu treću i jednu pohvalu, tako da ćemo i njima ovom prilikom podeliti nagrade i diplome, rekla je Ilić.
Naime, u Svetskoj nedelji dojenja prvo mesto za likovni rad pripalo je Anđeli Trajković (OŠ „Bora Stanković“, Čukljenik, Vučje), kao i Danici Anđelić (OŠ „Gornja Jablanica“ Medveđa). Nagrade za osvojena druga mesta dobile su Iva Milosavljević („1001 radost“ Leskovac) i Jovana Pavlović ((OŠ „Vožda Karađorđe“ Leskovac), dok je Anđela Stojković (OŠ „Nikola Skobeljić“ Veliko Trnjane) za svoj likovni rad osvojila treće mesto na republičkom nivou.
I za Svetski dan hrane učenici iz našeg kraja pokazali su svoj talenat, tako da je Stefan Stefanović (OŠ „Vožda Karađorđe“ Leskovac) osvojio prvo mesto, dok je Kristina Đorđević (OŠ „Radovan Kovačević Maksim“ Lebane) osvojila drugo mesto. Pohvala je pripala deci predškolske ustanove u Slavijevcu

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare