Najbolja Srletova ekipa

LESKOVAC

U etno-kompleksu Šop-Đokić, po tradiciji, održan je gurmanski karavan u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“, na kome se u pripremanju ovog specijaliteta nadmetalo deset takmičarskih ekipa. Najbolji ajvar odabrao je tročlani žiri koji je pratio tehnološki i proizvodni proces u toku celodnevne pripreme ajvara. po njihovom mišljenju najbolji timovi su Srletova ekipa, Crven i blag, te TO Bojnik 1.

Organizator ove manifestacije jeste asocijacija “Bašta mašta”, dok Je Turistička organizacija Leskovca bila suorganizator. Cilj manifestacije je promocija ajvara kao jednog od srpskih brendova, kao i afirmacija pripreme ovog specijaliteta na tradicionalan način. Otvarajući takmičenje gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je rekao da smatra da je Leskovac s pravom jedna od lokacija na kojoj se zaustavlja ovaj putujući karavan.

„Ajvar je naš registrovani brend i jedna od prvih asocijacija na naš grad. Pre dva dana, sa ovog mesta se širio miris domaćeg ajvara pripremljenog na našoj lokalnoj manifestaciji „Izložba domaćeg leskovačkog ajvara, zimnice, meda, vina i voćne rakije“. Svi naši kulinari s punim samopuzdanjem mogu da izađu na crtu (tj. teglu) i najboljim majstorima ajvara ne samo u Srbiji, već u celom svetu. Radujemo se što će se varjače danas ukrstiti baš ovde, u gradu vrsnih gastronoma i najprestižnijih gastronomskih manifestacija u našoj zemlji. Čvrsto sam ubeđen da se u Leskovcu pravi najbolji ajvar na svetu.“

Dve prvoplasirane ekipe sa takmičenja iz svioh gradova u Srbji učestvovaće u finalnom nadmetanju pobednika iz svih gradova u Srbiji, koje će se održati u Beogradu 8. oktobra.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ivica
Ivica
1 godina pre

Kako toj pobedila Srletova ekipa? Lele lele, pa naj momče iz Leskovac da ne bude najbolj ajvar majstor neće na dobro da izlezne. Ovde ima nekoj da izede golem ćutek. Naj kučkar, naj tičar, naj gospodin, naj momče iz Leskovac da ne bude naj ajvar majstor kuku i lele !!!!