Najbolja priča Aleksandra Arsenijevića

LESKOVAC

Pobednik ovogodišnjeg konkursa „Vukašin Conićˮ prvo mesto osvojio je Aleksandar Arsenijević iz Beograda za priču „Ribar u ustima ribe“.

Sofija Ivanović iz Beograda dobila je drugu nagradu za priču „Najlepši dani“ a Luka Stojanović iz Leskovca za priču „Juriš slobode“ treću nagradu.

Na osmi književni konkurs prispelo je 168 priča 93 autora.

Žiri u sastavu mr Biljana Mičić, Cvetana Radivojević i Dragan Radović doneo je odluku  da , zato što je stigao veliki broj izuzetno kvalitetnih priča,  ističe i one autore čije su priče ušle u uži izbor i koje će se, uz nagrađene, naći na stranicama časopisa „Naše stvaranje“: Milana Micića iz Novog Sada, Radojka Veselinovića iz Užica, Mirka Jovanovića iz Stare Pazove, Aleksandra Maksima Popovića iz Obrenovca, Slobodana Ilića iz Niša, Stamena Milovanovića iz Niša.
Biljana Mičić kaže da su priče bile izuzetnog kvaliteta.
„Na konkurs su pristigle različite priče po sadržini, tematskom otisku, sklopu, po različitom kompozicionom ustrojstvu… Međutim, mi smo birali one koje su se izdvojile svojom originalnošću, koje imaju onaj iskorak ka univerzalnom, priče koje se odlikuju autentičnošću narativnog izraza i one koje odražavaju jedan odgovoran stvaralački odnos prema jeziku. Stigao je zaista veliki broj priča koje su bile zaokružene, celovite, jasne, lepe, a mi smo se opredelili da nagradimo ove tri. Moram da istaknem i da je zadovoljstvo biti deo ovog književnog konkursa koji uveliko prevazilazi granice naše lokalne sredine. Verujem da je postao značajan književni događaj koji s jedne strane čuva uspomenu na našeg značajnog sugrađanina, a sa druge strane neguje i promoviše žanr kratke priče.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare