Najavljen novi Ekološki protest

VRANJE

U Vranju su, za subotu, 22. januara, predstavnici Skupštine slobodne Srbije i Saveza ekoloških organizacija Srbije najavili novi Ekološki protest „Za opstanak Srbije“.

Protest je zakazan za 13 časova ispred Saborne crkve u Vranju.

„Dragi sugrađani, verujem da i sami uviđate u kakvoj se situaciji nalazimo kao društvo. Videli smo otvorenu krađu na referendumu. Možemo li posle svega verovati predsedniku Vučiću i premjerki Brnabić.

Zamajavaju nas, odugovlače sa Rio Tintom i kupuju vreme do 3. aprila. Mislite li da će se stvarno odreći Rio Tinta?
Pokušali smo i zakonski, podnošenjem Narodnoj skupštini zahtev za sprovođenje Narodne inicijative. Videli ste svi kako se završilo. Poslali su svoje batinaše na konfereciju za štampu „Kreni-Promeni“. Iskoristili smo sva zakonom zagarantovana prava i jedino nam preostaje da na ulici sačuvamo svoja građanska prava, dostojanstvo i slobodu“, navodi se u saopštenju ovih organizacija.

„Pozivamo sve građane Vranja, ali i građane Krševice, Klinovca, Klenika i Spančevca da se pridruže u ovoj borbi.

Za budućnost naše dece se moramo izboriti sami. Ovim putem se obraćamo i preosvećenom vladiki Pahomiju da nas podrži i pozove vernike na borbu protiv ozloglašene kompanije. Ukoliko se ostvari njihov plan, dvorište manastira Prohora Pčinjskog biće površinski kop i jalovište“, stoji u saopštenju.

Na kraju Skupština slobodne Srbije i Savez ekoloških organizacija Srbije pozivaju sve zainteresovane da dođu, u subotu, 22. januara, ispred Saborne crkve u 13 časova.

„Zanemarite sve političke i ideološke razlike ovo je borba za naš goli opstanak“, poruka je na kraju saopštenja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare