Najaktivniji poslanik iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga Tomislav Ljubenović

LESKOVAC-BEOGRAD

Poslanik SRS iz Leskovca Tomislav Ljubenović bio je najaktivniji poslanik iz ovog grada u prvoj polovini ove godine u republičkoj Skupštini.

Ljubenović je u Skupštini Srbije govorio 27 puta dok su poslanici vladajućeg SNS iz Leskovca Žarko Bogatinović i Olivera Pešić govorili samo dva i jedanput.

Nijednom nisu u Skupštini Srbije u ovom periodu govorili Slaviša Bulatović, poslanik SNS iz Vranja i Nenad Mitrović, poslanik iste stranke iz Bujanovca, pokazuju podaci platforme “Moj posslanik”.

Najaktivniji poslanik sa 46 javljanja u ovom periodu je Nikola Savić iz Niša.

On je uglavnom govorio o amandmanima, 33 puta, imao je jednu repliku i 12 puta je govorio o aktima, nije postavio ni jedno poslaničko pitanje.

Drugo mesto po broju obraćanja za skupštinskom govornicom zauzela je poslanici iz Niša Jeleni Žarić Kovačević koja je posle 18 meseci prvi put pomerena sa pozicije najaktivnijeg poslanika/ce sa juga Srbije.

Ona je imala 35 obraćanja (zaključno sa poslednjom sednicom u Junu) od kojih je 16 bilo o amandmanima, 16 o aktima, jedno o poslovniku i dva poslanička pitanja, navodi ova platforma.

Treći po aktivnosti u Narodnoj skupštini od 22 poslanika sa juga Srbije je poslanik Milija Miletić iz Svrljiga sa 32 obraćanja.

On je 11 puta govorio o amandmanima, isto toliko i o aktima, imao je 3 replike i 7 poslaničkih pitanja. Jako je bitno istaći da su 2 poslanička pitanja poslanika Miletića bila pitanja građana koje je dobio na našoj platformi, na ovaj način se glas građana čuo u parlamentu.

Poražavajuća je činjenica da je 6 poslanika sa juga Srbije ostalo nemo tokom prvih šest meseci rada parlamenta u 2019. godini što čini skoro 30% poslanika, ocenjuje ova platforma.

I dok neki imaju opravdanja jer njihove stranke bojkotuju sednice skupštine, pitanje je zašto su poslanici vladajuće većine koji su prisustvovali sednicama ostali bez reči za govornicom.

Poslanica Ivana Dinić nastavlja da bude jedna od najmanje aktivnih poslanika/ca sa juga Srbije, od Decembra 2016 godine kada joj je potvrđen mandat do poslednjeg dana Juna 2019. godine imala je ukupno 11 obraćanja.

Poslanik Slaviša Bulatović iz Vranja, koji je u aju 2018. godine bio najaktivniji poslanik sa juga, sada je ostao nem tokom prvih šest meseci u 2019. godini.

U Skupštini Srbije se nije čuo glas ni poslanika Nenada Mitrovića, Gorana Ćirića i Dušana Milisavljevića, kao ni Radmila Kostića.

Samo korak ispred njih su poslanica Olivera Pešić sa jednim obraćanjem, Hadži Milorad Stošić i Dalibor Radičević sa takođe po jednim obraćanjem, te Žarko Bogatinović sa dva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare