Nailazimo na zid ćutanja u Medvedji

LESKOVAC

Za najnoviji broj Nove Naše reči govori Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa, koji je povodom dana ove opštine posetio jug Srbije. On konstatuje da je prevashodno potrebno zadržati ljude koji žive na ovim prostorima, govori o projektima koji će biti prioritetni za državu i Koordinaciono telo, kada je Meveđa u pitanju, kao i o političkoj situaciji na jugu Srbije u multinetničkim opštinama.
Žene za mir, uz podršku Žena u crnom, povodom Međunarodnog dana ženskih akcija za mir i razoružanje, organizovale su u Leskovcu mirovnu akciju „Sve za mir, zdravlje i znanje – ništa za naoružanje – mirovni marš“. Uprkos tome što su poruke sa ovog skupa bile krajnje pozitivne, on nije prošao bez incidenata. O tome šta se sve dešavalo na mirovnom maršu, ko su bili ljudi koji su pratili i vređali učesnice ove akcije i kako je na to policija reagovala, piše najnoviji broj Nove Naše reči.
U „Godini preduzetništva“ država preduzima posebne mere u cilju podsticaja ženskom preduzetništvu. Na koji način preduzetnicama mogu pomoći Privredna komora, Fond za razvoj i Razvojna agencija Srbije, koji su to projekti koji se nude preuzetnicama, kao i sve o kreditnim linijama namenjenim početnicima u poslu, ali i onima koji su već uspeli, piše Nova Naša reč.
Za Novu Našu reč govori Sanja Conić, v. d. direktorka Leskovačkog kulturnog centra, o radu ove ustanove, planovima i očekivanjima, uz konstataciju da planovi moraju biti realni i da se sa njihovom realizacijom mora ići korak po korak, u zavisnosti od finansijskih mogućnosti.
Ovaj broj Nove Naše reči veću pažnju posvećuje kulturi, tako da čitaoci mogu da pročitaju kako je u Leskovcu obeležena Noć muzeja, kako je u knjižari „Stošić“ promovisan roman Saše Stojanovića „Put za Jerihon“, kako je proteklo otvaranje Majskog likovnog salona, donosi prikaz knjige dr Dragana Todorovića, piše o tome kako je protekla izložba serijala „Vekovnici“ u Rusiji i zbog čega leskovačko pozorište neće učestvovati na ovogodišnjim pozorišnim susretima „Joakim Vujić“.
U feljtou „Leskovčani beogradske dijaspore“autor Žarko Spasić piše o prof. dr Stefanu Cvetkoviću Ceciju, doktoru medicinskih nauka, ali i talenotvanom muzičaru, koji se u ovoj umetnosti oprobao još od đačkih dana.
Rukometni klub „Hisar“ trijumfalno je završio sezonu u Drugoj ligi Srbije, i u 12 utakmica zabeležio isto toliko pobeda, što ga svrstava u rang najuspešnijih klubova u regionu, piše Nova Naša reč, kao i o uspehu plivačkog kluba „Dubočica“, koja je ekipni pobednik „Dubočica kupa“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare