Nagradjeni povodom Dana policije

LESKOVAC

 

Na svečanoj akademiji, koju je danas, povodom Dana Ministarstva unutrašniih poslova, slave MUP-a  i Dana policije, Policijska uprava u Leskovcu organizovala, urućene su nagrade sedmorici pripadnika te uprave za najbolje rezultate.

Nagrađeni su Zoran Kocić (načelnik odelenja kriminalističke policije), Ivan Savić (službeniku Policijske ispostave sever), Dragoslav Cakić (pomoćnik komandira saobraćajne policijske ispostave), Goran Mitić (inspektor Odseka za strance), Nataša Petković (šef grupe za ljudske resurse), Novica Prokopović (upravni poslovi) i Miloš Živković (izvršioc u odseku logistike).
U ime nagrađenih zahvalio se Zoran Kocić koji je rekao da je ovo za njih samo još veći podsticaj da se ubuduće radi više i vrednije.
Zahvalnice su uručene i predstavnicima državnih organa i organizacija zbog izuzetne saradnje i njihovog doprinosa da PU Leskovac pruži svoj maksimum u očuvanju bezbednosti građana i njihove imovine.

Načelnik Policijske uprave u Leskovcu Tomislav Ilić istakao je da je posao policije težak i odgovoran, ali je istovremeno i častan i dostojanstven, bez obzira na ekonomsku krizu i druge probleme sa kojima se policijski službenici svakodnevno susreću.
„Policijska uprava u Leskovcu je postigla odlične rezultate na polju suzbijanja opšteg i privrednog kriminala, očuvanja javnog reda i mira i unapređenja bezbednosti saobraćaja. Ovi rezultati nas stavljaju u sam vrh srpske pocijie. Primera radi, u 2016. godini registrovano je 2016 krivičnih dela, jedno više nego u 2015. Procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem je 70,25%. Naročito su dobri rezultati na polju suzbijanja narkomanije, gde su policijski službenici u 64 akcija tokom 2016. godine zaplenili oko 16 kilograma droge i podneli 92 krivične prijave.“
Načelnik PU Ilić je dodao i da su poslovi očuvanja javnog reda i mira sa uspehom izvršavani, te da je registrovano 635 prekršaja, što je za 157 prekršaja manje u odnosu na 2015. godinu.


„Smanjenje broja izvršenih prekršaja je direktna posledica preventivnog rada sa jedne i energičnog postupanja policijskih sližbenika u ekscesnim situacijama sa druge strane. I stanje u oblasti bezbednosti saobraćaja je povoljno, jer je tu bilo 429 saobraćajnih nezgoda ili za 15 manje nego u 2015.“ Na kraju je Tomislav Ilić dodao da je vizija policije da i ubuduće predanim i zakonitim radom unapredi i poveća bezbednost građana i njihove imovine.
„To nam je obaveza i motiv više da u godinama koje su pred nama budemo još bolji i uspešniji, jer samo tako PU može biti servis građana u pravom smislu te reči. Mogu da obećam da ćemo svi dati svoj maksimum da ciljeve koje smo postavili pred nas uspešno ostvarimo.“
u  u, kojoj su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava Jablaničkog okruga, vojske, crkve i raznih društvenih organizacija
Svečanoj akademiji su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava Jablaničkog okruga, vojske, crkve i raznih društvenih organizacija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare