Nagrađeni najtalentovaniji mladi Leskovčani

LESKOVAC

U dvorištu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju dodeljene su nagrade mladim talentima grada Leskovca koji su u toku protekle godine ostvarili zapažene rezultate na polju nauke, kulture, umetnosti i sporta.

Iz budžeta grada je za ovaj Fond izdvojeno 5,7 miliona dinara koje su podeljene u okviru 201-nog ugovora.

Svečanoj podeli nagrada su prisustvovali i najeminentniji dobitnici Oktobarske nagrade Grada Leskovca, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić, generalni direktor JVP „Srbijavode“ i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„Ovaj trenutak u današnjem danu je meni omiljeni“ rekao je gradonačelnik Cvetanović i dodao da ga istrajnost u dodeli ovih nagrada čini srećnim.

„U njima se vidi uspeh našeg grada, u njima se ogleda i moj uspeh. Ponosan sam što sam insistirao na obnovi ovog Fonda koji je i otvoren na moju inicijativu. Na ovu funkciju sam stao sa željom da podržavam rast i razvoj, sa željom da moj grad bude rasadnik velikih, pametnih intelektualaca koji će biti naši najbolji promoteri. Mislim da sam svoj cilj ostvario, jer iz godine u godinu naš Fond raste, a broj talenata je sve veći i veći. Do sada smo sa ovom podelom nagradili preko 2700 mladih sa preko 70 miliona dinara.“

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u svom obraćanju svim mladim ljudima, učiteljima, nastavnicima i roditeljima rekao je da je ogromno zadovoljstvo biti među dvesta najtalentovanijih i najuspešnijih Leskovčana koji su sada pokazali i dokazali da su idoli ne samo juga Srbije i Leskovca, već idoli celokupne Srbije.

„Danas pričamo o sadašnjosti, ali pričamo i o budućnosti, ali kada kažemo sadašnjost itekako mislimo na vas, itekako želimo da se ugledamo na vas, itekako ste pokazali da se trud i zalaganje i rad isplate i vi vrlo dobro znate sa kakvim izazovima ste se suočili da biste danas bili ovde.Vrlo dobro znate koliko vremena, sati i dana je potrebno da biste postali zaslužni mladi grada Leskovca. To vrlo dobro znate vi, baši roditelji i vaše porodice, na tome vam čestitam – vi nikada niste odustali, niste se pokolebali, niste krenuli putem lakšeg izbora. To treba da bude vodilja svima nama, vašim drugarima i generacijama koje će se ugledati na vas.“

U ime 201 dobitnika zahvalile su se studentkinja prava Sanja Janković i studentkinje medicine sestre Milica i Jelena Cakić, kao i Milica Ristić, studentkinja postdiplomskih studije na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Ona je sve savetovala da se odupru kritikama i sputavanjima i istrajno i hrabro slede stazu koju su sebi zacrtali.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare