Nagradjeni najbolji studenti

NIŠ

Povodom praznika Svetog Save u  Gradskoj kući danas su najboljim studentima u 2017. godini za postignuti uspeh u toku studiranja uručene  tradicionalne Svetosavske nagrade grada Niša. Nagrade su dobili studenti sa svih 13 fakulteta Univerziteta u Nišu a sastoje se  iz novčanog iznosa u vrednosti od 50 hiljada dinara, diplome i tombaka sa likom cara Konstantina.

Osim budućih akademaca nagrade su dobili i studenti koji su studije završili sa prosečnom ocenom 10 tokom studiranja, njih osamnaestoro. Oni su od Grada Niša dobili plaketu, tombak i novčanu nagradu, takođe u iznosu od 50 000 dinara.

Nagrade su uručili gradonačelnik Niša Darko Bulatović i predsednik Skupštine Grada Rade Rajković.

„Svima vama koji ste ponos Grada Niša, čestitam na postignutim rezultatima i verujem da i sami znate da je jedina investicija koja nikada nije promašena, ulaganje u budućnost i znanje. Upravo ste vi naša budućnost i ova priznanja koja vam dodeljujemo samo simbolično pokazuju da nam je stalo do vas, da cenimo vaš trud i rad i da želimo da vas dodatno motivišemo da prevaziđete sebe. Konstantan i marljiv rad jedini je način da se dođe do rezultata koji će trajati, a vi ste već, dobrim delom, pokazali da možete menjati svet oko sebe“, rekao je gradonačelnik Darko Bulatović I poručio im:

“ Vaše je da učite I da stičete znanja a naš zadatak je da sleidmo odgovorne principe , odgovorne državne politike I da je sprovodimo jer mladi, najobrazovaniji I najbolji treba da imaju šansu da žive I rade u ovom gradu, u ovoj zemlji”.

Gradonačelnik je podsetio prisutne da će ove godine početi izgradnja Naučno tehnološkog parka kao I da će mnogi mladi visokoobrazovani ljudi moći da se zaposle u novim fabrikama koje se grade u Nišu.

Univerzitet u Nišu posvećen je ideji pravoslavlja , visokom obrazovanju , nauci I umetničkom stvaralaštvu, postizanju najboljih rezultata na svim nivoima, rekao je rektor Univerziteta prof. dr Dragan Antić.

“ Naš krajnji cilj je da obrazovanje postane ključni faktor ubrzanog razvoja grada. Svakom potencijalnom investitoru koji želi da ulaže u naš grad je od velike važnosti na kakvu obrazovnu strukturu može da računa” rekao je Rade Rajković predsednik Skupštine grada Niša. On je pozvao studente da pasoše indekse ne zamene pasošima nego da ostanu u Srbiji.

Grad je ove godine za Svetosavske nagrade izdvojio milion 500 hilada dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare