Nagrađeni najbolji na konkursu za izradu novogodišnjih ukrasa

LESKOVAC

Podeljene su nagrade najkreativnijim učenicima leskovačkih osnovnih škola koji su učestvovali na konkursu za izradu najlepših novogodišnjih ukrasa.

Na konkurs Leskovačkog kulturnog centra stiglo je 200 radova učenika sedam osnovnih škola, a žiri je doneo odluku da se nagradi pet autora, ocenjujući njihovu kreativnost, i originalnost i razigranost dečje mašte. Prvu nagradu dobila je Elena Bjeletić, učenica osnovne škole „Josif Kostić“, drugi je Aleksa Milić, učenik OŠ „Svetozar Marković“, a treća Staša Stojilković iz škole „Kosta Stamenković“. Na četvrto i peto mesto plasirali su se Lazar Mladenović, OŠ „Vuk Karadžić“ i Marija Stanisavljević OŠ „Trajko Stamenković“.

Leskovački kulturni centar drugi put organizuje ovu manifestaciju, ističe direktorka LKC-a Sanja Conić, koja je dodala da je „na nama da tradiciju nastavimo, jer je masovnost znak da se radi o nečem dobrom i zanimljivom. Ukrasi su divni, a na njima se odslikava kreativnost, mašta i ljubav koju su deca pokazala dok su ih izrađivala. Kolika zahvalnost ide učenicima, tolika i njihovim nastavnicima i profesorima, koji su koordinirali akcijom i inicirali uključivanje.“

Nagrađeni su dobili nagrade koje je obezbedila Societe generale bank, a Nevenka Knežević, menadžer leskovačke ekspoziture, naglašava da je želja da bila da se deci pruži prilika da izraze svoja osećanja povodom predstojećih praznika.

„Iako simbolične, nagrade su naš skromni dar vašoj kreativnosti. Ispunili ste najvažniju misiju, a to je da se zajedno zabavimo i maštamo. Zahvaljujemo svim školama i svim učesnicima što su bili deo akcije, koja će nam ostati u lepom sećanju.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare