NAGRAĐENO 250 NAJBOLjIH UČENIKA I STUDENATA IZ LESKOVCA

LESKOVAC

 

Grad Leskovac je, preko Fonda za mlade talente i Kancelarije za mlade,  nagradio  250 najboljih učenika i studenata.

 

Na  današnjoj svečanosti u Narodnom pozorištu nagrade su uručili gradonačelnik Goran Cvetanović i Aleksandar Stojanović koordinator Kancelarije za mlade.

Cvetanović smatra da je  ovo jedna od najboljih investicija koju grad Leskovac mogao da uradi i da će današnji laureati biti naši novi prosvetitelji, naučni radnici, političari ili sportisti i koji će širom sveta proneti slavu našeg grada.

U ime nagrađenih zahvalio se Milan Stojanović, učenik trećeg razreda Tehničke škole „Rade Metalac“, dobitnik brojnih nagrada iz ekonomije, matematike i odbojke i poželeo svima da im se uspesi nadovezuju i da ih bude što više.

„Ostanite fokusirani na ono što radite, na ono što vam najbolje ide, jer to je ključ samog uspeha. Zato, gajite talenat koji imate, jer samo radom, trudom i zalaganjem uspeh je zagarantovan i nemojte tu šansu ispustiti.“

Bivši dobitnik ove nagrade Mina Kocić Milošević, obraćajući se nagrađenima, rekla je da se nada kako će se svi vratiti u Leskovac da od njega napravimo bolje mesto za život.

„Maštala sam i ja da odem, ali jutro posle smrti moje majke, kad sam se probudila u svom krevetu, u svojoj kući, u svom gradu, shvatila sam da zauvek želim da ostanem. Ako vi budete tamo negde u svetu, dok budete sejali svoju pamet, obrazovanje i svoje izume, setite se da je Leskovac vaš dom, da ste odatle ponikli i dođite makar u posetu svojim mamama, tatama, bakama i dekama.“

Iz budžeta grada je  u ovu svrhu izdvojeno 7,7 miliona dinara.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare