Nagrade mladima za Dan grada

LESKOVAC

 

Za izuzetne uspehe postignute na raznim poljima delovanja, za osvojene nagrade na republičkim tamičenjima sanas, na Dan grada, dodeljo je 220 nagrada uspešnim mladim ljudima, uzrasta od 10 do 28 godina. Nagrade su dobili i studenti koji su tokom ove školske godine položili sve ispite i ostvarili prosek ocena iznad 9.

Jedini kriterijumi kod dodele nagrada bili su znanje, rad i talenat, rečeno je na svečanosti upriličenoj povodom dodele nagrada u Leskovačkom kulturnom centru.

Za nagrade u ovoj godini je iz gradske kase izdvojeno 6 miliona dinara, a u protekle tri godine, od kada je obnovljen Fond za mlade talente, taj iznos se kreće oko 35 miliona dinara.

Tvorac ove ideje i ponovnog oživljavanja Fonda je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji se ovom prilikom obratio nagrađenima.

nagradjeni-mladi-1

„Mnogi mladi i obrazovani ljudi trenutno su na rukovodećim funkcijama u našem gradu, jer oni imaju znanje, ali i energiju i želju da stvaraju pozitivne promene. Nastavićemo i dalje da nagrađujemo talenat, znanje, uspeh, jer budućnost našeg grada, naše zemlje, ne može da se zamisli bez ulaganja u mlade, a vi ste upravo ti koji imate energiju, znanje, potencijal i ja vam u lično ime i u ime grada čestitam, i želim da budete uzor drugim mladim ljudima da nastave vašim stazama“, rekao je Cvetanović.

Ivan Cvetković, student četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, sa prosekom 10, obratio se i zahvalio u ime svih nagrađenih.

„To što grad Leskovac podržava mlade ljude dugi niz godina daje posebnu motivaciju da nastavimo sa trudiom i radom kako bismo postigli još bolje rezultate. To pokazuje da je gradsko rukovodstvo prepoznalo da je investicija u mlade ljude i znanje investicija sa najvećom stopom prinosa koja će gradu koristiti dugovorčno. To takođe pokazuje da gradsko rukovodstvo ima viziju da ovim gradom upravljaju mladi, stručni ljudi, koji su stekli određena znanja i veštine, i na taj način će ga odvesti u bolju budućnost, razvoj i prosperitet“, rekao je Cvetković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare