Nagrada „Zlatni arhiv“ stigla u Istorijski arhiv

LESKOVAC

Priznanje „Zlatna arhiva“ koje dodeljuje fondacija Arnautović, koja se nalazi pri arhivu Srbije, za 2020. godinu dobio je Istorijski arhiv Leskovac.

Direktorka Marija Lazarević kaže da ovo priznanje nije samo priznanje za doprinos u arhivističkoj delatnosti koje dobija Arhiv već je i priznanje gradu Leskovcu, jer da nije bilo nesebične podrške lokalne samouprave kompletna kultura našeg grada ne bi bila na nivou na kome se sad nalazi.

„Kruna udruženog rada grada i arhiva jeste dobijanje ovog prestižnog priznanja za izuzetan doprinos na očuvanju Srpske kulturne baštine, ovo je priznanje za sve koji su utkali sebe u razvoj naše ustanove. Velika je čast dobiti ovo priznanje, ali je to velika i odgovornost. Sada treba opravdati poverenje i održati kontinuitet dosadašnjeg rada i krenuti snažno snapred.“

Istorijskom arhivu je čestitke uputio i gradonačelnik Goran Cvetanović koji je sa svojim timom posetio ovu ustanovu.

„Siguran sam da je ovo još jedna nagrada koja je obavezujuća za sve nas, da nastavimo da institucije kulture držimo na dominantnom mestu.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Đile
Đile
3 godine pre

Svi vi sa nagrade da se zahvalite Mesku. Da nije njega ništa ne bi dobili. Pored takvog gradonačelnika i bebe male mogu da osvajaju nagrade!

Djurica
Djurica
3 godine pre
Odgovori  Đile

Čuj bebe… I dvorišta i štiglići i štatisveznam…