Nagrada za profesorke vranjske Gimnazije

VRANJE

Veliko priznanje Društva za srpski jezik i književnost za kontinuirani rad i osvojena republička mesta u proteklih šest godina biće dodeljeno dr Tanji Rusimović i Jeleni Cvetković, profesorkama Gimnazije Bora Stanković u Vranju. 

„Ponosni smo što se prepoznajemo u Srbiji po uspesima učenika i profesora. Sada su u fokusu naši profesori koji jedini u Vranju osvajaju ova priznanja. Profesorka Rusimović ima sedam osvojenih nagrada sa učenicima (jedno prvo, dva druga i četiri treća mesta) na takmičenju iz srpskog jezika u Tršiću i jedini je dobitnik priznanja južnije od Kruševca. Profesorka Cvetković ima pet osvojenih nagrada (dva druga i tri treća) na takmičenju iz književnosti u Sremskim Karlovcima“.

Cvetkovićeva je bila kandidat za Svetosavsku nagradu Grada Vranja, jer je 2018. godine sa učenicima osvojila četiri republička mesta u organizaciji Ministarstva prosvete, ali nažalost nije prepoznata od strane komisije za dodelu nagrade „Sveti Sava“, kaže se u saopštenju vranjske Gimnazije koje je potpisala direktorka Suzana Mišić Stanković.

Republička priznanja biće uručena 1. februara u Beogradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare