Nagrada za glumačko ostvarenje Biljani Radenković na Međunarodnom festivalu u Banja Luci

 NIŠ

 

Na Sedamnaestom međunarodnom festivalu pozorišta za djecu, koji se održavao od 7. do 12. oktobra u Banja Luci (Republika Srpska, Bosna i Hercegovina), stručni žiri dodelio je nagradu za glumačko ostvarenje Biljani Radenković za ulogu Baba Verice u predstavi „Cveće male Ide“.

U takmičarskom programu festivala učestvovalo je 13 profesionalnih pozorišta iz: Poljske, Gvatemale, Turske, Hrvatske, Italije, Rsuije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. U pratećem programu odigrane su četiri predstave, a u čast nagrađenih na zatvaranju festivala i ove godine nastupilo je Pozorištance “Puž”. Organizator festivala je Dječije pozorište Republike Srpske.

Nagrada za najbolju predstavu u celini pripala je predstavi “Orfej” Dečjeg pozorišta Subotica.

Žiri je zasedao u sastavu: Alek Rodić, glumac i direktor Malog pozorišta „Duško Radović“ (Beograd, Srbija), Jaroslav Antonjuk, reditelj i direktor Teatra glumca i lutke (Lomža, Poljska), Rade Simović, dramaturg i teatrolog (Banja Luka, BiH, Republika Srpska).

Predstavu „Cveće male Ide“ režirala je Marija Krstić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Biljana Radenković, Aleksandra Pavlović, Stanislava Joković, Mladen Milojković i Srđan Miljković.

Banjalučki festival ima za cilj da najmlađoj publici i kulturnoj javnosti predstavi lepezu stilova i formi pozorišnog izražavanja i najbolje predstave za decu sa domaće i međunarodne scene, kao i razmenu iskustava u oblasti kulture.

Ovo je bilo prvo festivalsko izvođenje predstave „Cveće male Ide“, koju već za sedam dana očekuje i učešće na Festivalu predstava za decu i mlade „Mali Joakim“ koji se ove godine održava u Užicu., kažu u Lutkarskom pozorištu u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare