Načelnik Jablaničkog okruga ipak odgovorio: Kafe restoran Promenada kontrolisan, nisu kršili mere

LESKOVAC

Novootvornei kafić kod Gimnazije, kafe restoran Promenada je kontrolisan 26.02. u zajedničkoj kontroli sanitarne inspekcije, komunalne policije i komunalne inspekcije. U trenutku kontrole nije utvrđeno kršenje protivepidemijskih mera, o zatečenom stanju sačinjen je zapisnik. Inspekcija će i dalje biti na terenu, navodi se u odgovoru na naša pitanja koji smo dobili od načelnika Jablaničkog okruga.

U doba elektronske komunikacije ipak ponekad žalimo za onim starim načinom direktnog dostavljanja papira jer, u tom slučaju ne bi desilo ovo što se dogodilo u komunikaciji načelnik Jablaničkog okruga – redakcija Regionalne informativne agencije JUGpress.

Naime, danas nam je iz kabineta načelnika upućen skrinšot sa odgovorima koji su poslati ali, izgleda nekom tehničkom omaškom, kod nas nisu stigli.

Odgovore objavljujemo i sa ovim zakašnjenjem jer javnost ima pravo da zna .

PITANJA

1. Da li je inspekcija kontrolisala poštovanje mera vezanih za epidemiju korone u novootvorenom kaficu pored Gimnazije i sta je tačno tamo zatekla ? Da li je izricala neke mere?

2. Da li je tačno da se u ugostiteljskom objektu “Bavka” i dalje organizuju slavlja sa većim brojem gostiju? Da li se takva slavlja organizuju i u drugim ugostiteljakim objektima ?

3. Da li inspekcija kontroliše poštovanje mera u autobusima na prigradskim linijama? Da li se proverava zašto su polasci redukovani ? Ovo je narocito primetno na liniji Leskovac-Vučje?  Da li je inspekcija proveravala zašto su ukinuti polasci nedeljom na liniji Leskovac-Vučje? 

ODGOVORI

Što se tice konkretnog objekta, koji je otvoren pored Gimnazije, republicke inspekcije nisu izvrsile nadzor od trnutka otvaranja objekta. Nadzor tog objekta ce  se izvrsiti u nekoliko narednih dana. Primetili smo da je sve veci broj gradjana prisutan u restoranima i kaficima pa cemo akcenat baciti na ugostiteljske objekte i strogo kaznjavati pravna i fizicka lica.

U ugostiteljskom objektu Bavka u nije bilo organizovanih proslava u toku nadzora inspekcija, rodjendaonice su takodje kontrolisane i tu su pustene 3 prijave za nepostovanje mera koje je Vlada Srbije donela.

Republicka inspekcija saobracajna je trenutno na zadacima i nadzorima van Jablanickog okruga i vrsi nadzor u Pcinjskom okrugu po planu i zahtevu resornog ministarstva.

Sto se tice redukovanih polazaka obratite se lokalnoj inspekciji za saobracaj za detaljnije informacije i nadzore.

Kabinet načelnika Jablaničkog upravnog okruga.

Prati
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Marko
Marko
6 dana pre

Treba proveriti Sisa bar,San Marja,Prolaz,Milagro..kafici koji rade punim kapacitetom u zatvorenom prostoru,kini nazivaju bastama..a te baste su skroz zastakljene i ogradjene tako da su daleko od baste i od zakona..a inspekcija nista jer ipak su to njihovi ljudi

Mare
Mare
1 mesec pre

Načelniče….ma ne smeš ih pogledaš kamoli da ih kontrolišeš…bolje da si ćutao!