Načelnica: Niko nije ostao bez posla, samo je bila racionalizacija

NIŠ

Na tekst “Ugašena cela jedna služba u Nišu, jer su rukovodioci odbili da idu na miting SNS” u redakciju JUGpressa stigao je dopsi iz uprave grada Niša koji u celini objavljujemo.

U vezi sa spekulacijama pojedinih službenika zaposlenih u Upravi za organe Grada i građanska stanja Grada Niša, koji su na društvenim mrežama i u medijima izneli niz neistina, a posle usvajanja Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta pomenute Uprave od strane Gradskog veća, obaveštavamo vas da je nekadašnji Sektor za informaciono-komunikacione tehnologije Pravilnikom prerastao u Sektor za opšte poslove, informatičko-komunikacione tehnologije i ljudske resurse.

Niko od službenika nije ostao bez posla, niti je raspoređen na niže radno mesto, već je zbog racionalizacije i promena opisa radnih mesta smanjen broj rukovodilaca kojih je u pomenutom Sektoru sa 24 zaposlena bilo čak 7, što je gotovo svaki treći radnik. Racionalizacija je bila neophodna zbog uvođenja Jedinstvenog upravnog mesta (JUM) i preuzimanja Sektora IKT iz Uprave za građevinarstvo kao i zbog nedavnog otvaranja Kancelarije za brze odgovore, koja je softverski povezana sa Upravom Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, ali i predstojećim otvaranjem modernog SKIP centra.

Deo zaposlenih radiće u Sektoru za građanska stanja i razvoj elektronske uprave gde će svakako biti potrebniji Upravi.

Kao važna Uprava Grada Niša koja zapošljava 162 službenika, izražavamo žaljenje što su kolege, zloupotrebivši trenutak u kome se kao društvo nalazimo, politizovale jedan uobičajni radni proces, krijući svoje lično nezadovoljstvo i sujetu.

Podsećam da Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Upravi koji usvaja Gradsko veće nije moguće doneti preko noći i da su na njemu zaposleni radili već duže vreme.

Rukovodeći se prioritetima Vlade Republike Srbije i jednim od preduslova za pristupanje EU, odnosno reformom javne uprave, smatramo da potezi pojedinaca ne smeju i ne mogu da nas zaustave u jasno definisanim ciljevima koje očigledno pojedincima koji su navikli na određene privilegije nisu važni.

U Nišu, 26.maja 2023.godine

Marina Janković,

v.d.načelnica Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare