Na znak za manastir Draganac napisali UČK

NOVO BRDO

Na znaku za manastir Draganac, na 1 km udaljenosti od manastira, pojavio se uznemirujući natpis tzv. UÇK (OVK), objavljeno je na fejsbuk strani ovog manastira koji se nalazi u Kosovskom Pomoravlju.

Navedeno je da je “slučaj uredno prijavljen nadležnim organima”.

” Podsećamo da je u prošlosti znak za manastir na istom mestu viša puta demoliran i da počinioci nikada nisu privedeni licu pravde.
U društvu gde vlada ugroženost i uništavanje crkava, groblja, putokaza i srpskog kulturnog nasleđa uopšte, molimo nadležne da učini sve što je moguće kako bi se obezbedio miran suživot svih naroda. Sve nedobronamerne podsećamo da su zavetom pred Bogom naši životi vezani za ovaj manastir, te da ćemo nastaviti da se molimo kako za prijatelje tako i za neprijatelje”, navodi se u objavi koju potpisuje Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska.

Manastir Draganac je manastir Srpske pravoslavne crkve, Eparhije raško-prizrenske, koji je posvećen Svetim Arhangelima Mihailu i Gavrilu, nalazi se na valovitim brdima istočnog Kosova, u blizini stare tvrđave Novo Brdo. (kraj) LJS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare