Na završni ispit u Nišu izašlo 2.225 učenika osnovnih škola

NIŠ

Na završni ispit u Nišu izašlo 2.225 učenika osnovnih škola. Dok je na celokupnoj teritoriji Školske uprave Niš završni test polagalo 3 084 đaka. Kao i ranijih godina najveći broj đaka upisao je željenu srednju školu u prvom upisnom roku.

   „U prvom upisnom krugu, 13.jula centralni program republičke  upisne komisije je rasporedio 3.080 učenika osmog razreda u obrazovne profile srednjih škola u Nišavskom, 626 učenika u Pirotskom i  689 osnovaca u Topličkom upravnom okrugu“, kaže načelnik Školske uprave u Nišu Predrag Nešović.

    Nešović ocenjuje da je završni ispit na teritoriji Školske uprave Niš protekao u najboljem redu.

    „Kada se radi o organizaciji i toku završnog ispita zadovoljni smo. Zadovoljni smo i rezultatima učenika za završnog ispita jer se po broju poena koje su osvojili na testovima nalaze u rebubičkom proseku. Posebno su dobro uradili kombinovani test na kome su u proseku a u odnosu na prošlu godinu zabeležili dva do tri poena povećanja. Detaljnu analizu radiće Zavod, a dobijene rezultate dostaviće školama koje će te rezultate koristiti iduće godine za probni završni ispit ili, pak, za pripremu osmaka za polaganje male mature“, kaže Nešović.

  Svi učenici koji se još nisu upisali u srednju školu slobodna mesta mogu da provere na portalu „Moja srednja škola“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare