Na ulici plesalo 1350 dece i roditelja u Leskovcu

LESKOVAC

Po tradiciji na Međunardni dan roditelja, 1. jun, deca predškolskog uzrasta plesala su sa svojim roditeljima na glavnoj ulici, njih oko 1350 iz 11 predškolskih ustanova.
Ista akcija istovremeno se održava i u čitavoj Srbiji uz učešće preko 14.000 dece iz 73 ustanove. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Goran Cvetanović koji se zahvalio na pozivu da bude deo ove velike plesne družine.
„Značaj ove manifestacije je ogroman, jer je to dobar način za širenje prijateljstva, saradnje i zajedništva. Jedna od specifičnosti ovog događaja je učešće roditelja i to kao plesnih partnera, što je još jedna prilika da kod dece negujemo toleranciju, ljubav, uzajamnu podršku i širimo pozitivne emocije i pozitivnu energiju. Uz pomoć plesa kod naših najmlađih podstičemo smisao za pokret, negujemo ljubav prema muzici i prema igri.“
Gradonačelnik Cvetanović je na kraju poželeo svoj deci, roditeljima, vaspitačima i onima koji su došli da prisustvuju dobru zabavu i zajedničko uživanje.
Gradska uprava za urbanizam, Policijska uprava, Leskovački kulturni centar i Dom zdravlja Leskovac su pomogli da ova manifestacija protekne u najboljem redu.
ples dece 3

ples dece 1

ples dece 4

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare