Na teritoriji grada Vranja ukinuta vanredna situacija

VRANJE

Odluka o ukidanju vanredne situacije na celoj teritoriji grada Vranja je doneta u utorak, na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Doneta je na osnovu procene stepena ugroženosti stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, a u skladu sa izveštajima Zavoda za javno zdravlje i Zdravstvenog centra u Vranju.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, koji je predsedavao sednicom, je istakao da uprkos popuštanju mera građani moraju biti disciplinovani i poštovati propisane epidemijske mere.

„Pozivam sve građane da se vakcinišu, jer imunizacija je jedina zaštita od širenja koronavirusa i način za zaustavljanje pandemije. Veoma je važno da broj vakcinisanih bude što veći, kako bi se uspešno izborili sa virusom i dostigli kolektivni imunitet. Bez obzira na ukidanje vanredne situacije, budite odgovorni prema sebi i drugima“, poručio je Milenković.

Štab je doneo i Odluku kojom se nalaže Odeljenju za inspekcijske poslove Gradske uprave i Odeljenju komunalne milicije da u skladu sa važećim merama Vlade Republike Srbije nastave sa redovnom kontrolom poštovanja preventivnih mera zaštite od korona virusa.

Na građane se apeluje da i dalje poštuju sve preventivne mere zaštite.


Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare