Na „Svetosavskoj nedelji“ u Vranju predstavio se crkveni ansambl „Branko“ 

VRANJE-LESKOVAC 

Crkveno ansambl „Branko“ iz Leskovca sinoć je gostovao u Vranju u okviru kulturno-prosvetne i duhovne manifestacije „Svetosavska nedelja“. 

Crkveni ansambl „Branko“ broji 24 članova od sedam do 77 godina. 

Koncert koji su izveli u sali Pozorišta „Bora Stanković“ počeo je himnom Svetom Savi. Trajao je više od sat vremena a na repertoaru osim dužovne bile su i stare narodne pesme. Na kraju su se predstavili i sa dve grčke numere. 

Ansambl „Branko“, koji je ime dobio po pesniku Radičeviću osnovan je u Leskovcu u oktobru 2020. godine i do sada je imao preko 70 koncerata. Učestvovao je i na nekim muzičkim takmičenjima tako da je, primera radi, u Kikindi u konkurenciji od 50 učesnika, osvojio treće mesto. 

Ansambl je osnovan sa blagoslovom episkopa niškog gospodina Arsenija. 

U okviru manifestacije večeras je na programu u Galeriji Narodnog univerziteta u 18 sati i 30 minuta otvaranje izložbe radova učenika osnovnih i srednjih škola, a biće predstavljeni i radovi koji su nastali u ikonopisačkoj radionici. 

Istog dana u kamernoj sali pozorišta biće priređena promocija knjige „Gazda Gligor“, autora Dušana Đorđević, posthumno priređenog i prerađenog izdanja. Događaj je zakazan za 19 sati. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare