Na svečanosti ,,Svetom Savi u čast“ nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola

VRANJE

Svečanost posvećena Svetom Savi održana je u Pozorištu ,,Bora Stanković“ u Vranju.

Govoreći o Svetom Savi gradska većnica Zorica Jović je istakla da je on postavio temelje srpskoj državi i crkvi i učinio mnogo za srpski narod, kao i da je svojim delima svima nama ostavio trajne vrednosti.

,,Dragi učenici, poštujte svoje učitelje i nastavnike, jer su to osobe koje grade najznačajnije osnove vašeg obrazovanja. Obrazovanje je temelj svakog društva, a rezultati se mere uspesima. Mi kao grad možemo da budemo zadovoljni, jer naši učenici i studenti postižu izuzetne uspehe. Lokalna samouprava će nastaviti da ulaže u obrazovanje, jer je to ulaganje u budućnost i preduslov za razvoj lokalne zajednice“, rekla je većnica.

Ona je na svečanosti najboljim recitatorima i autorima likovnih i literarnih radova na konkursima raspisanim povodom manifestacije „Svetosavska nedelja“, kao i njihovim učiteljima i nastavnicima, uručila knjige i diplome.

Promovisan je i školski časopis ,,Srećni dani”, koji je ove godine pripremila u uredila OŠ ,,1. maj” u Vrtogošu.

,,Našoj školi pripala je velika čast da ove godine uređuje časopis i to u okviru jubilarne 30. Svetosavske nedelje, manifestacije koja afirmiše prave vrednosti u svim oblastima društvenog života, a naročito u obrazovanju. U vreme ubrzane digitalizacije, velika je odgovornost i obaveza svih prosvetnih radnika da usmere decu na pravi put i usade im prave vrednosti, u duhu onog što nas uči pravoslavlje“, rekla je direktorka škole Slađana Dimčić.

Na svečanosti je o manifestaciji, koja se u Vranju održava tri decenije, govorio i Sima Arsić, jedan od inicijatora za obeležavanje ove značajne kulturno-prosvetne i duhovne manifestacije.

Održana je i prezentacija filma ,,Tri decenije Svetosavske nedelje“. U kulturno-umetničkom delu programa nastupio je hor OŠ ,,Dositej Obradović”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare