NA STOMATOLOGIJI VIŠE NEMA NEUGOVORENIH

LESKOVAC

 

Od 1. januara 2016. godine posluje se profitabilno i novac koji se bude zaradio ići će za nabavku opreme , rekao je danas direktor Doma zdravlja u Leskovcu Slaviša Božić

 

Poslednjih meseci u Službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja u Leskovcu radilo se na adaptaciji i uređenju  prostora, a ukupna  vrednost radova i nabavljene opreme iznosila je nešto manje od tri miliona dinara, odnosno 2 840 000 dinara.

 

Izvršena je rekonstrukcija podova ukupne površine oko 200 kvadratnih metara, rekonstruisan hiruški saugen, ugrađeni su LED reflektori za salu oralne hirurgije, popravljeni prozori, nabavljeni stomatološki instrumenti i materijal.

 

Sredstvima obezbeđenim iz DILS projekta koji je sprovelo Ministarstvo zdravlja, nabavljena je još jedna nova stomatološka stolica za šta je izdvojeno 500 000 dinara i potrošni materijal.  U planu je nabavka još dve stomatološke stolice.

 

“Služba stomatologije sada liči na dobro opremljene privatne stomatolške ordinacije, kako po kvalitetu opreme, tako i po stručnosti lekara i materijala  koji se koriste za lečenje.  Razlika je samo u tome,  što su stomatološke usluge u državnoj ustanovi jeftinije nego kod privatnih stomatologa”,  rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska ove službe.

 

 

Nakon isplate otpremnina neugovorenim stomatolozima i medicinskim sestrama, za šta je iz republičke kase izdvojeno 111 miliona dinara, u stomatološkoj službi Doma zdravlja Leskovac ostalo je da radi 94 lekara i medicinskih sestara.

Danas je rečeno i da više nema neugovorenih u ovoj službi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare