KOALICIJA DSS DVERI O PLAFONU I VLASTI

LESKOVAC
Na zajedničkoj konferenciji za medije Demokratske stranke Srbije i Srpskog pokreta Dveri bilo je govora o slučaju pada plafona u vučjanskoj osnovnoj školi „Bora Stanković“.

Milica Momćilović u ime DSS-a podseća da su radovi na rekonstrukciji škole završeni 8. septembra 2014., a nemio događaj se dogodio početkom februara 2015. Srećom, u tom trenutku nije bilo ni učenika ni nastavnika. Započeta je istraga, sudski veštak je obavio veštačenje i na osnovu njegovog izveštaja javni tužioc smatra da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka.
„Nameću se neka pitanja. Kako je moguće da niko nije kriv, jer prema izveštaju koji je dao sudski veštak, jasno se vidi da glavni projekat nije postojao, da je samo sačinjen predmet i opis posla koji nije bio detaljan i sveobuhvatan za bezbedno izviđenje radova. Kako je onda izvođač radova izveo svoje radove? Na osnovu građevinskog dnevnika to niej moguće utvrditi, niti je moguće utvrditi da li je korišćen standardizovani materijal. Sudski veštak je naveo da je izvođač radove izveo po pogodbenom predračunu i opisu i forsirao je dinamiku ne obazirući se na posledice koje mogu nastati. Zašto nadzorni organ nje upozorio izvođača i investitora na moguće posledice? Ugovorom koji je sačinjen predviđeno je da se pre obavljene primopredaje formira komisija koja će obaviti tehnički pregled i obaviti primopredaju objekta. Ta komisija nikada je formirana. Kako je onda direktor škole dozvolio korišćenje prostorija i da učenici i nastavno osoblje koriste prostoriju u kojoj se desio događaj? Sudski veštak je vešto izveo da navede prave uzroke pada izgovarajući se nemogućnošču pregleda objekta zbog visine i nepristupačnosti“ rekla je Milica Momčilović i zatražila od gradskih vlasti da ponove čitav postupak, kako bi se pronašli krivci i priveli pravdi.
Predrag MItrović iz Dveri je naveo da, sem materijalne štete, na svu sreću nije bilo posledica po zdravlje i živote učenika, ali i da ova afera na najupečatljiviji način ukazuje na model ili pravilo funkcionisanja vlasti u Srbiji i Leskovcu godinama unazad

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare