Na spisku najvećih dužnika za struju Jumko ali i kineski investitori

LESKOVAC-VRANJE

Na spisku najvećih dužnika za struju koji je objavila Elektroprivreda Srbije, nalazi se 20 potrošača čiji je ukupan dug veći od 19 milijardi dinara, pišu Novosti.

Kako se navodi u izveštaju EPS-a, najveći dužnici su “Železara Smederevo” sa više od 4, 6 milijardi dinara, JP “PEU Resavica” sa 2,6 milijarde i “Energetika” Kragujevac sa 1,7 milijardi dinara duga.

Slede JKP “Infostan tehnologije” Beograd koja duguje 896,9 miliona, “Serbia Zijin Bor Coper” sa 870,9 miliona duga, SFS a.d. Paraćin sa 863,4 miliona i JKP “Toplana” Bor sa 785,8 miliona dinara duga.

Na listi je i Gradska uprava Kragujevca koja za struju duguje 771 milion dinara, “Politika” a.d. Beograd duguje 681,5 miliona dinara, akcionarsko društvo “Radijator” iz Beograda u stečaju – 671,2 miliona, kao i “Jumko” iz Vranja koji duguje 622,1 milion dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dejan
Dejan
3 godine pre

Gde su sad izvršitelji da izbace sve iz ovih firmi i da te objekte prodaju svojim sinovima i rodjacima za bedne pare? Pošto to rade kad neko ima dug za struju koji nema odakle da plati. Kad ste već hteli kapitalizam, kako je onda dozvoljeno da država pomaže privatnim firmama???
Ovde je sa silnim subvencijama zapravo država investitor, a taj privatnik što otvori firmu je samo sakupljač para na sirotinjske suze i znoj. Polako ali sigurno svi više osećamo na svojoj koži kako je kad si rob kapitala, sirotinjska zemlja na periferiji kapitalističkog sistema