Na sednici Skupštine grada još jedan sporazum o dugovanju Apoteke Leskovac I planovi JP „Urbanizam i izgradnja

LESKOVAC

Na 7. sednici skupštine grada Leskovca najpre je verifikovan mandat odborniku Igoru Jakupoviću sa izborne liste Socijalistička partija Srbije (SPS) – Ivica Dačić. On je dobio odbornički mandar nakon ostavke Žikice Nestorovića. Većina tačaka se odnosila na poslovanje javnih i javno komunalnih preduzeća, kao što su „Vodovod“, „Toplana“, „Komunalac“, „Grdelica“, te „Gradska autobuska stanica“, „Dom“ i „Pijaca“.

Odbornici su dali saglasnost na Sporazum o regulisanju međusobnih odnosa između firme „Farmalogist“ doo Beograd, grada Leskovca i Apoteke Leskovac. Sporazumom je konstantovano da je Grad Leskovac kao osnivač Apoteke po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti solidarno odgovoran za dugove Apoteke prema poveriocima, a da ukupne dospele obaveze na ime glavnog duga iznose 62.220.510,99 dinara, a da ukupne dospele obaveze na ime kamate na iznose duga iznose 30.979.883,78 dinara. Kada se na to dodaju i sudski troškovi u iznosu od 1.149.998 dinara, dođe se do ukupnog duga apoteke prema Farmalogist doo Beograd koji iznosi 94.350.392,77 dinara. Dogovoreno je da se dug izmiri tako što će do kraja godine ovoj firmi grad uplatiti 30.317.164,81 dinar, a onda u 35 mesečnih rata uplaćivati po 1.427.743,71 dinar. Ukoliko gard poštuje dinamiku isplate, biće oprošten dug od 50% iznosa kamate.

Usvojen je i program poslovanja za 2021. godinu JP „Urbanizam i izgradnja“, a direktor Novica Nikolić je rekao da je strategija usmerena kroz dve grupe strateških ciljeva.

„To su ciljevi u funkciji opšteg razvoja grada i ostvarivanja višeg nivoa komunalne opremljenosti, koji je podeljen u četiri pravca i to prostorno i urbanističko planiranje, podizanje nivoa komunalne opremljenosti, realizacija objekata od strateškog značaja za Leskovac i podizanja nivoa kvaliteta usluga i radova i primena aktuelnih tehničkih rešenja. Druga grupa su strateških ciljeva su u funkciji unapređenja poslovanja samog preduzeća. Preduzeće planira da u periodu do 2025. godine zaposli nova lica i dostigne maksimalni broj zaposlenih na neodređeno vreme. Trenutni broj zaposlenih je 60.“

Nikolić je rekao i da preduzeće u 2021. godini, između ostalih, planira sledeće aktivnosti: izrada prostornog plana, izrada urbanističkih planova i urbanističko-tehničke dokumentacije, administriranje, održavanje i unapređivanje geografsko informacionog sistema baze podataka i veb aplikacije, vođenje postupaka u okviru objedinjene procedure, priprema tehničke specifikacije i sprovođenja kompletnog postupka javnih nabavku, vršenja stručnih nadzora, upravljanje projektima i rukovođenje investicijama, izvođenje geodetskih radova na terenu, obračun doprinosda za uređenje gradskog građevinskog zemljišta… Preduzeće u 2021. godini planira prihode u iznosu od 117.400.000 dinara i rashode od 114.855.700 dinara, od čega bi 78,3 miliona otišlo na plate.  Predviđena dobit u 2021. godini iznosi 2.544.300 dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Radnik legasa
Radnik legasa
3 godine pre

DIREKTOR LEGASA BI TREBAO DA PODNESE OSTAVKU JER NIJE SPOSOBAN DA SE NOSI SA OGROMNIM PROBLEMIMA I DUGOVANJIMA AUTOBUSKE STANICE. NIJE SPOSOBAN DA OBEZBEDI RADNICIMA NI MINIMUM DA PREZIVE I PREHRANE PORODICE. SRAMOTA DIREKTORE SRAMOTA – BUDI COVEK I PODNESI OSTAVKU!

Radnik legasa
Radnik legasa
3 godine pre

DIREKTOR LEGASA NISTA NE RECE O RADNICIMA KOJI NISU PRIMILI PLATU 45 DANA I KOJI NEMAJU OD CEGA DA ZIVE.ON SAMO PRICA O OTKAZIMA A NISTA NE RECE KADA CE RADNICIMA DA DA NEKU PLATU.ILI PLATA NJEGA NE INTERESUJE JER ON MOZE DA ZIVI SA 120 000din. A RADNICI SA MINIMALCEM TESKO. SRAMOTA DIREKTORE SAMO PLASIS LJUDE I JEDINO STO ZNA JE DA SE DERE I URLA I,, DA SE PONASA CUDNO”…

tv k1 elaureat
tv k1 elaureat
3 godine pre

Bruko i sramoto! Vesti televizije prepune nepismenih vesti. A gde je objektivnost, to je vec daleka buducnost. Prilikom objave nagradjenih i nagrada u muzickoj skoli, nekoliko puta se jasno culo ELAUREAT!? Pa kad za nesto cujes prvi put, makar ga izguglaj. Nemoj se konsultujes s kamermana, jer tek on nije u obavezi da zna, makar ti bio gazda. Dakle, sramota me gde zivim!