Na sednici Gradskog veca o grantovima za preduzetnike, ruralnom razvoju i poslovanju javnih preduzeća

VRANJE

Na 20. sednici Gradskog veća grada Vranja usvojen je Predlog Pravilnika o uslovima, kriterijumima i načinu sprovođenja projekta „Preduzetništvo – temelj lokalnog i regionalnog razvoja“, odnosno dodele grantova za privredne subjekte koji su uspešno završili program obuka koji je zajednički projekat Grada i Ministarstva za ravnomerni regionalni razvoj, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću grada Vranja.

Članica Gradskog veća za socijalna pitanja, lokalnu samoupravu i informisanje Danijela Milosavljević istakla je da je da su sredstva pre svega namenjena ženama i mladima do 30 godina.

,,Ministarstvo u projektu učestvuje sa 80 odsto sredstava, a grad sa 20 odsto. Iznos jednog granta je 300.000 dinara, a ukupna vrednost projekta je 3.000.000,00 miliona dinara“, rekla Milosavljević.

Na sednici je prihvaćen i Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike ruralnog razvoja za Grad Vranje za 2024. godinu.

,,Ovim programom predviđena su sredstva u iznosu od 7.300.000,00 dinara i raspoređena su za direktna plaćanja, mere ruralnog razvoja i posebne podsticaje. U okviru direktnih plaćanja predviđena su sredstva i iznosu od 1.000.000,00 dinara za meru reproduktivni materijal (veštačko osemenjivanje). Za mere ruralnog razvoja planirana su sredstva u visini od 5.000.000,00 dinara i to za nabavku mehanizacije u sektoru biljne i stočarske proizvodnje, organsku proizvodnju za kontrolu i sertifikaciju, kao i za investicije za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede i unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture. U okviru mere posebni podsticaji predviđena su sredstva u iznosu od 1.300.000,00 dinara za promotivne aktivnosti u poljoprivredi“, navela je Milosavljević.

Usvojeni su i Izveštaji o radu gradskog pravobranilaštva, glavnog urbaniste i lokalnog ombudsmana grada Vranja za 2023. godinu. Prihvaćeni su i Izveštaji o radu za 2023. godinu sa Finansijskim izveštajima poslovanja javnih preduzeća  Komrad „Novi dom“,„Urbanizam i izgradnja grada Vranje”, „Parking servis“, Uprava Banje“, kao i Privrednog društva „Slobodna zona“.

Na sednici Gradskog veća prihvaćeni su i Nacrt Lokalnog akcionog plana za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja Grada Vranja za period 2024-2026. godine i Predlog Rešenja  za davanje u zakup lokacija za postavljanje bilborda na teritoriji grada Vranja.

Usvojeni su Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata po raspisanom javnom pozivu kojim su dodeljena sredstva crkvama i verskim zajednicama u 2023. godini, Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama iz budžeta grada Vranja i Odluka o pokretanju postupka za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Vranja radi izgradnje javnim nadmetanjem. (kraj) DC-MN

13048-gmKpzIdKhhuh-1200.jpg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare