Na Sajmu zapošljavanja ponudjeno više od 200 radnih mesta

LESKOVAC

Na drugom ovogodišnjem sajmu zapošljavanja  u Leskovcu učestvovalo je 15 poslodavaca iz oblasti tekstilstva, prehrambene i prerađivačke industrije, trgovine, elektroindustrije i osiguranja.

Oni su iskazali potrebu za zapošljavanjem preko 200 lica različitih profila zanimanja: šivači, konfekcionari, krojači, modelari, tapetari, tkači, operateri, magacioneri, prodavci, vozači, automehaničari, agenti prodaje osiguranja i radnici za rad u proizvodnji.

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu organizovala je jubilarni 30. sajam zapošljavanja u holu Leskovačkog kulturnog centra .

Na sajmu su se predstaviti i socijalni partneri: Tehnička škola „Rade Metalac“ i nemačka organizacija za tehničku saradnju-GIZ. Nezaposleni su na sajmu bili u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju im svoju radnu biografiju. Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje nezaposleni i poslodavci mogli su da dobiju sve informacije o aktuelnim programima NSZ za podsticanje zapošljavanja, dok je nezaposlenima bila pružena pomoć i u pisanju radne biografije (CV).
Direktor leskovačke filijale NSZ Dejan Stanković rekao je da zbog velike zainteresovanosti filijala ne može svim poslodavcima da izađe u susret u vezi njihovog prisustva.


„MI smo u 2017. godini zadovoljni saradnjom sa lokalnom samoupravom Grada Leskovca, kao i ostalim opštinama Jablaničkog okruga. Svi oni su izdvojili oko 30 miliona dinara za mere aktivne politike zapošljavanja. Ove godine smo uspeli i da izdvojimo preko milion evra za finansijske mere zapošljavanja. Nezaposlenim licima nudimo i mogućnost prekvalifikacije, a ove godine je to pravo iskoristilo preko sto lica.“
Sajam je otvorila pomoćnica gradonačelnika Ana Jovanović koja je rekla da sama činjenica da se Sajam održava po 30. put dovoljno govori o njegovoj opravdanosti i postojanju.
Nekoliko stotina Leskovčana iskoristilo je ovu priliku i stupilo u direktni kontakt sa poslodavcima.


Na dva prošlogodišnja Sajma zapošljavanja ponuđena su ukupno 343 radna mesta, a u periodu od šest meseci po završetku sajmova zaposlila su se 272 lica. Na sajmu održanom u aprilu ove godine traženo je 168 izvršilaca, a prema statističkim podacima iz septembra, zaposleno je 111 lica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare