NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA PONUDJENO 150 RADNIH MESTA

LESKOVAC

Na prvom ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja  učestvovalo je  16 poslodavaca, uglavnom sa područja Jablaničkog okruga, iz oblasti tekstilstva, prehrambene i prerađivačke industrije, građevinarstva, ugostiteljstva, trgovine i osiguranja, koji su ponudili ukupno oko  150 radnih mesta, a realizovanje njihove ponude treba očekivati u narednih šest meseci.

Potražnja poslodavca na ovom sajmu odnosi se na sledeće profile zanimanja: šivači, konfekcionari, krojači, tapetari, mehaničari tekstilnih mašina, konobari, kuvari, šankeri, agenti prodaje osiguranja i turističkih aranžmana, građevinski i radnici za rad u proizvodnji.

Nezaposleni na sajmu imaju priliku da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju svoju radnu biografiju. Na štandu NSZ-a nezaposleni i poslodavcu mogu da dobiju sve informacije o aktuelnim programima NSZ-a za podsticanje zapoljavanja, dok će nezaposlenima biti pružena pomoć u pisanju radne biografije, rekao je direktor filijale NSZ u Leskovcu Dejan Stanković. On je istakao da je za smanjenje nezaposlenosti od velikog značaja to što procentualno, u odnosu na godišnji bužet, grad Leskovac  spada u sam vrh gradova po izdvajanju za aktivne mere zapošljavanja.

Sajam zapošljavanja u našem gradu održava se po 27. put i to je još jedna dobra prilika za rešavanje ključnog problema svakog grada, nezaposlenosti, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je otvorio sajam.

U naredna tri meseca kompanija „Džinsi“ će krenuti sa obukom 40 novih radnika, kroz subvencione mere obuka na zahtev poslodavca, koju sprovodi Agencija za lokalni ekonomski razvoj. Uz pomoć mera lokalnog akcionog plana zapošljavanja od 2013. do 2015. Leskovac je uz tehničku podršku NSZ-a zaposlio preko 50 osoba, rekao je Cvetanović i dodao:

„Posao za Leskovčane je prioritet naše lokalne samouprave. Zato ćemo nastaviti da radimo na privlačenju stranih investitora i poboljšavanju uslova za domaće proizvođače. Leskovac je prvi grad u Srbiji koji je zemljište nekadašnjih propalh fabrika „Jugekspres“ i „Sintetika“ rešio da ustupi stranim fabrikama, kako bi se zadržale u našem gradu, kako bi zadržale postojeća radna mesta, ali istovremeno i otvarale nova. U „Juri“ će posao dobiti oko 1.000 Leskovčanina, oko 350 u kompaniji „Džinsi“, a u toku ove godine nemačka kompanija će da otvori jedan velelepni objekat iz automobilske industrije na prostoru stare autobuske stanice, gde očekujemo oko 4.000 novih radnih mesta. Dajemo subvencije za nova radna mesta, omogućavamo stručnu praksu mladima, stimulišemo zapošljavanje osoba sa invaiditetom.

sajam zapošljavanja Leskovac

Sajmovi zapošljavanja održavaju se već 13 godina, i predstavljaju susretanje ponude i tražnje radne snage. Rezultati prethodno održanih sajmova pokazuju da 80 posto iskazanih potreba poslodavaca bude zadovoljeno u vremenskom periodu od šest meseci nakon održavanja sajma, te da 15 do 20 učesnika sajma dođe do posla.

Na prvom ovogodišnjem sajmu zapošljavanja učestvovali su sledeći poslodavci: „Falke Srbija“, motel „Pobeda“ Predejane, „Jugprom“ Leskovac, „Džinsi Srbija“, „Investpordukt“ Lebane, „Ta Svim travel“, „Leskobags“, „Bela Nela 2015“, „Viner“ osiguranje, SKKR „Roso“ (Martini Vesto), „Moravka pro“, SZTR DIT S, SUR „Cap cap“, „Grupa Frorijentino“ Vlasotince“, „Greiv osiguranje“,  „Đenerali osiguranje“.

Po prvi put na sajmu je učestovala i Tehnička škola „Rade Metalac“, koja je predstavila „Regionalni centar za kontinuirano obrazovanje odraslih“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare