Na prvenstvu Srbije u boksu u Prokuplju: Veliki uspeh takmičara BK ,,Arena”

VLASOTINCE – PROKUPLJE

Članovi BK ,,Arena” iz Vlasotinca postigli su odlične rezultate na Prvenstvu Srbije u boksu koje je održano je u Prokuplju od 28.do 31.marta. U četiri dana koliko je trajalo ovo prvenstvo mnogobrojni ljubitelji ,,plemenite veštine” imali su dobru priliku da vide mlade i talentovane momke u magičnom četvorouglu. Mladi vlasotinački bokseri članovi BK ,,Arena” postigli su odlične rezultate, okitivši se jednom zlatnom i jednom srebrnom medaljom što je svakako veliki uspeh. Zlatnu medalju i titulu juniorskog šampiona za 2024.godinu osvojio je Ognjen Bidžić, a oko vrata našla se srebrna medalja Jovanu Dimitrijeviću koji je još dobio i pehar kao najborbeniji takmičar prvenstva.

  • U četiri dana koliko su svakodnevno takmičari bili u ringu, održana su 187 bokserska meča, a učešće je uzelo 72 kluba sa teritorije Republike Srbije. Na tribinama sportske hale ,,Zoran Đinđić” u Prokuplju bilo je svakodnevno blizu hiljadu poklonika bokserske veštine, koji su imali priliku da vide buduće šampione srpskog boksa – upoznaje nas o događanjima i uspesima svojih takmičara u Prokuplju, trener BK ,,Arena”, Milan Jović.
    JUGpress: Očigledno je da ste zadovoljni učinkom vaših boksera ?
  • Jesam, kako da nisam. Ovo državno prvenstvo je najvišeg ranga u Srbiji za ovaj juniorski uzrast. Ognjen Bidžić je tokom četiri dana borbi pobedio sve svoje proitvnike, a uz to pokazao da je najbolji tehničar, besprekoran u svojoj kategoriji. On je prošle godine sa reperezentacijom Srbije učetvovao na Prvenstvu Evrope u Sloveniji, tako da sada od selektora reperezentacije očekujemo poziv za pripreme, sa uverenjem i nadom da će biti, opet, učesnik na narednom Evropskom prvenstvu za njegov uzrast.
    JUGpress: Imali ste još jednog momka, koji se, takođe, okitio medaljom ?
  • Da, tako je. To je Jovan Dimitrijević, koji je, takođe, reperezetativac Srbije, ali on je oko vrata dobio srebrnu medalju. Po nama, iz kluba, uvereni smo da je morao dobiti najviše odličje, ali su sudije tako presudile i zlatna medalja kao pobedniku dodeljena je Popoviću, mladom bokseru iz Šapca. Ne bih da previše komentarišem ovu odluku sudija, ali mislim da je naš takmičar zaista oštećen takvom odlukom sudija. Za utehu Jovanu Dimitrijeviću strunjaci su mu dodelili pehar koji je namenjen za najborbenijeg boksera na ovoj bokserskoj svetkovini.
    JUGpres: Šta imate u planu da radite u vremenu koje je pred vama ?
  • Vraški težak posao, a to je rad i samo rad. I to onaj sa stručnog aspekta, kao i onaj gde će biti mnogo prolivenog znoja, jer samo svakodnevnim radom može se napredovati, a to naši mladi takmičari silno žele. Mi smo u klubu spremni i želimo da oni napreduju i naša su očekivanja da će članovi našeg bokserskog kluba i u narednom vremenu postizati još bolje rezultate. Uostalom, vreme je najbolji sudija, i ono će to pokazati u danima i godinama koje su pred nama – istakao je Milan Jović, trener vlasotinačkog BK ,,Arena”. (kraj) VS/LJS


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare