Na proleće rekonstrukcija Trgovinsko-ugostiteljske škole vredna milion evra

LESKOVAC

Sa prvim prolećnim danima, Trgovinsko-ugostiteljska škola postaće jedno od najvećih gradilišta u Leskovcu. Kancelarija za javna ulaganja odobrila je milion evra za kompletnu rekonstrukciju objekta, potvrdio je, na današnjoj press konfrenciji, direktor Gradimir Ilić.

Projekat rekonstrukcije sadrži 750 strana i jedan je od najvrednijih za Leskovac u poslednjih nekoliko godina, jer će, prema predračunu, koštati milion evra.

“Projekat je upućen Kancelariji za javna ulaganja, a ona odobrila sredstva, te za nekoliko dana očekujemo rešenje kojim se to i potvrdjuje. Sledi otvaranje tendera, pa, u saradnji sa lokalnom samoupravom, izbor izvodjača radova. U potpunosti smo spremni da, čim oni počnu, dislociramo nastavu kod socijalnih partnera i pojedinih gradskih škola.

Zgrada Trgovinsko-ugostiteljske škole će, prema projektu, biti rekonstruisana i spolja i iznutra.

To podrazumeva zamenu stolarije, sanaciju krova, spuštanje plafona, rekonstrukciju podova u učionicama, izradu prilaza i rampi za učenike sa invaliditetom, izradu saniratnog bloka za decu sa smetnjama u razvoju. Kabineti će dobiti potpuno nov izgled u skladu sa najsavremenijim nastavnim metodama, a, pregradjivanjem učionica,  biće formirano i nekoliko novih.  Arhitektonska kuća, kojoj je poveren posao izrade idejnog rešenja i projekta, obavila je sjajan posao i ponudila nam projekat, ne za 21., već za 22. vek, smatra direktor Ilić

Inače, povod za susret sa novinarima bio je završetak radova na postavljanju zaštitne ograde oko Trgovinsko-ugostiteljske i Osnovne škole ”Trajko Stamenković”, koji su se odvijali sukcesivno, poslednjih nekoliko godina.

–          Ograda je postojala samo sa jedne strane , a radi bezbednosti učenika i zaposlenih u dvema školama, bilo je potrebno prostor oko njih, ograditi sa svih strana. To smo radili u protekle dve godine, a krajem 2018., završeno je poslednjih 1oo metara ograde, rekla je gradska većnica, Brankica Stamenković, dodajući da je prošlog meseca izvedena i rekonstrukcija krova na školi u Medji, čime je rešen dugogodišnji problem sa prokišnjavanjem.

Stamenkovićeva je naglasila i da je iz gradske kase izvršena uplata jubilarnih nagrada zaposlenima u prosveti – 8,9 miliona za osnovne i 5,8 miliona za srednje škole.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare