Na pomolu rebalans budžeta u Vranju

VRANJE

Odeljenje za budžet i finansije grada Vranja pokrenulo je postupak pripreme Nacrta Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Vranja za 2019. godinu. Reč je o prvom rebalansu u tekućoj godini.

Do 15. maja svi budžetski korisnici su u obavezi da dostave predloge finansijskih planova sa obrazloženjem, kako bi se ostvarili ciljevi navedeni u Pozivu za izradu Nacrta rebalansa budžeta.

To su proširenje komunalnog programa za investicije čije finansiranje je odobreno od strane republičkih organa i drugih donatora, korekcija finansijskih planova budžetskih korisnika kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje do kraja budžetske godine.

Zatim uključivanje prihoda od zakupa pokretne i nepokretne imovine koja je u svojini lokalne samouprave u budžet Grada Vranja shodno poslednjim izmenana Zakona o javnoj svojini i Zakonu o budžetskom sistemu.

I na kraju definisanje rodno odgovornih ciljeva i indikatora u skladu sa Planom postupnog uvođenja rodno odgovornog budžetiranja u postupku pripreme i donošenja budžeta grada Vranja za 2019. godinu.


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare