Na pijacama malo južnog voća

LESKOVAC

 

Zbog učestalih kontrola tržišne inspekcije i novih zakonskih propisa koji su nedavno stupili na snagu, na leskovačkim zelenim pijacama veoma je malo južnog voća. Naime, prema novim propisima južno voće mogu prodavati samo oni prodavci koji imaju registrovanu samostalnu trgovinsku radnju.

Cena banana je 150 dinara po kilogramu, a narandže 100 dinara, ali ih na tezama ima tek po negde. Zato je pijaca bukvalno preplavljena jabukama, koje se mogu dobiti i po ceni od 100 dinara za tri kilograma, dok su kvalitetnije skuplje.

Iako je današnji pijačni dan osvanuo veoma hladan, ponuda nije ništa slabija, ali je kupaca manje, kažu prodavci. Ponuda je zaista raznolika, mada seznosko rano povrće kasni, zbog hladnije godine, kažu poznavaoci.

Cena zelene salate je 25 dinara po glavici, rotkica 25 dinara po vezi, isto toliko košta i veza crnog i belog luka. Krompir staje 25 do 50 dinara po kilogramu, šargarepa 50 dinara, cvekla 40 dinara, spanać 150 dinara po kilogramu. Paradajza ima malo, a cena mu je 150 do 200 dinara po kilogramu. Dobro se prodaju i šampinjoni, koji staju 150 do 180 dinara po kilogramu.

Na leskovačkim zelenim pijacama, bukvalno, nema čega nema. Tu je i plavi paradazj, kelj, prokelj, brokoli, ali je cena ovog povrća u ovo doba godine prilično visoka, pa se i znatno slabije prodaje. Još uvek je velika ponuda  turšije, kao i drugih vrsta zimnice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare