Na niškom aerodromu očekuju 330.000 putnika u ovoj godini

NIŠ, APRIL 2017

 

Kroz niški aerodrom Konstantin Veliki od početka godine prošlo je 87 hiljada putnika. Ovaj broj je neočekivano veliki, posebno što je ovaj period u avio saobraćaju sa smanjenim brojem putnika.  Do kraja godine očekuje se da se premaši broj od 300 hiljada putnika – rekao je na poslednjoj sednici Gradskog veća direktor Vladica Đurđanović.

„Moja lična prognoza je da ćemo prevesti 330 hiljada putnika što je rekordan rezultat. Ovo je treća godina kako aerodrom Konstantin Veliki beleži u putničkom i robnom saobraćaju povećanje od preko 300% prevezenih putnika i robe. Za prva četiri meseca prevezeno je preko hiljadu i 300 tona robe, ali će plan o prevezenih dve i po holjade tona robe biti prevaziđen za ovu godinu i doćiće se do cifre koja je bila nezamisliva za niški aerodrom“, rekao je Đurđanović.

Na niškoj aerodromu završava se sanacija krova koji je izuzetno značajan za putnike jer je do sada prokišnjavao. Izgradiće se ograda oko perimetra koja je izuzetno bitna kako za  vazdušni saobraćaj, tako I za sve avio kompanije. Ona postoji, ali je izgrađena 1986. godine  kada je aerodrom otvoren i ne zadovoljava međunarodne standarde u vazdušnom saobraćaju.

To je jedna od najvećih investicija koja se realizuje uz pomoć grada sa više od 40 miliona dinara i iz sopstvenih sredstava, pa se završetak očekuje do kraja godine.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare