Na niškim ulicama uskoro više autobusa, cene karata ostaju iste

NIŠ

                      Početak nove školske godine donosi i više vozila na gradskim ulicama i međumesnim putevima. Počevši od 1.septembra, kada zvanično počinje da važi zimski red vožnje, na ulicama Niša biće veći broj vozila nego tokom letnjeg perioda.

                      “Kao i svake godine 1.septembar nam donosi veći broj putnika u javnom prevozu, pre svega mislim na đake a tu su i studenti koji imaju obaveze na fakultetima, a tog datuma počinje i zimski red vožnje pa će se na ulicama grada naći i veći broj vozila. To znači i veći broj  polazaka i menje vreme čekanja na autobuskim stajalištima. Na ulicama će biti maksimalni broj vozila, 121, što je 10 do 15 posto više nego što se sada nalazi autobusa na ulicama”, kaže  Milan Milić, direktor Direkcije za javni gradski prevoz.

                         Proteklih nekoliko nedelja dodaje Milić primećeno je da se ne poštuju u potpunosti propisane mere protiv korona virusa u javnom gradskom prevozu- pre svega nošenje zašttnih maski.

                        “U autobusu bi svi morali da nose maske i to je bila jedna od glavnih mera, ali moram da priznim da smo u proteklih desetak do petnaest dana primetili da se svi putnici ne pridržavaju ove mere i da ne nose maske. Svi smo se negde opustili bez  ikakvih razloga. Moram da opomenem putnike da poštuju propisane mere jer će biti pojačane kontrole od strane sanitarne inspekcije i komunalne milicije. Oni na taj način štite i sebe i ostale putnike”, istakao je Milić.

                           Cene karata se nisu menjale.

                        “Cene u javnom prevozu nisu menjane nekoliko godina i  ostaće iste  i ove godine. Nije došlo  do povećanja cena karata. Određene kategorije stanovnika imaju pravo na  povlašćenu cenu karte.Tako studenti imaju  popust od 30 posto, đaci osnovnih škola imaju besplatan prevoz, penzioneri takođe imaju određene popuste i to su cene koje su stare”, kaže Milić.

                           Milić je najavio da će do kraja nedelje građanima biti dostupne dve nove usluge- aplikacija za najavu dolazaka u realnom vremenu putem mobilnih telefona i aplikacija za beskontaktnu kupovinu pojedinačnih karata u vozilu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare