Na Međunarodnom sajmu turizma preko 150 izlagača

NIŠ

Turistička organizacija Niš, pod pokroviteljstvom Grada Niša, organizuje 24. Međunarodni sajam turizma u periodu od 30. marta do 1. aprila 2023. godine u hali „Čair“. Sajam je od posebnog značaja kako za Grad Niš tako i ceo region jer je prvi Međunarodni sajam koji se održava posle dve godine korone.  Partner na ovogodišnjem  sajmu je Republika Severna Makedonija.   Sajam je podržan i od strane Ministarstva turizma i omladine kao i Turističke  organizacije Srbije.

                                „ Međunarodni sajam će u tri dana, koliko traje, okupiti izlagače iz Srbije ali i celog regiona.Veliki broj izlagača dolazi nam iz Republike Severne Makedonije  koji će  ponuditi svoje destinacije. Smatramo da je Niš odlično mesto  za prikazivanje turističkih destinacija cele Srbije  ali i regiona jer je ostvario  rekord prošle godine sa 137.000 turista  i 280.000 noćenja. U decembru je imao preko 10.000 turista, a u januaru ove godine  takođe preko 10.000 turista što je povećanje od 147 posto u odnosu na isti period prošle godine.  Niš je grad koji je po čuvenom magazinu Forbs uvršćen u 10 destinacija koje su najpoželjenije i koje je potrebno obići, kazala je Adriana Anastasov, gradska većnica resorno zadužena za kulturu i turizam.

                                Pored prirodnih resursa i kulturno istorijskih spomenika Niš nudi i  brojne  događaje i festivale po čemu je grad prepoznatljiv u zemlji ali i van zemlje.

                              „ Nakon sajma  turizma u toku letnjih meseci započećemo izvođenje programa tri veka niške Tvršave u  obliku kakav je sada. U obeležavanju jubileja učestvuju sve ustanove kulture. Posle 10 godina otvorili smo arheološko nalazište Medijana  koje je samo  za par meseci od otvaranja imalo posetu od  preko 15.000 turista. To je samo deo ponuda turistima koji žele da posete naš grad i da se u njemu zadrže duže“, istakla je Adriana Anastasov.

                           Međunarodni sajam turizma u Nišu je mesto koje već dugi niz godina okuplja na jednom mestu sve aktere turističke privrede iz Niša, Srbije ali i iz celog regiona Balkana.

                         Svečano otvaranje sajma je 30.marta nakon čega je organizovana poseta arheološkog nalazišta Medijana.

                        „ U saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizujemo sastanke sa zemljama u regionu ali i sa turističkom privredom širom niaše zemlje. Organizovaćemo i 4.Međunarodnu stručnu konferenciju jer smatramo da je važno diskutovati o turističkim kretanjima posebno nakon pandemije“, dodala je Dragana Božić, direktorka Turističke organizacije Niš.

                            Zadnjeg dana sajma posetioce očekuje predstavljanje aktivnog odmora.  Aktivan odmor za nastupajuću letnju sezonu biće predstavljen u Vizoroskom centru kod Cerjanske pećine i tri nove planinarske staze.

                              Ideja je da na jednom mestu okupimo i povežemo turističku ponudu balkanskih destinacija, sa potražnjom od strane evropskih i balkanskih turoperatora i da Niš, tako i tokom Međunarodnog sajma turizma, postane mesto koje će spajati Istok i Zapad.

                             Međunarodni sajam turizma se ove godine održava u Sportskom centru Čair. U okviru Međunarodnog sajma turizma održaće se i konferencija na temu kongresnog turizma, B2B sastanci sa predstavnicima turističkog sektora, kao i edukativna studijska poseta.

                         Sajam će biti otvoren od 10 do 19 sati. (kraj) VP/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare