Na listi čekanja „Pčelice“ 500 mališana, smanjena i dugovanja roditelja

NIŠ

Na listi čekanja za polazak u vrtić PU „Pčelica“ u Nišu nalazi se trenutno između 500 i 600 mališana a smenjena su i dugovanja roditelja koja sada iznose 3 miliona dinara.

                        „Dva nova vrtića koja su otvorena smanjila su listu čekanja, sada imamo od 500 do 600 mališana. To se stalno menja. Svakog dana upisujemo novu decu. Pre pet godina na listi čekanja je bilo 2763 mališana. Zadovoljni smo ovim brojem, ali trudićemo se da ga još smanjimo“, istakla je Svetlana Mitić, direktorka PU „Pčelica“  Niš. 

                          Smanjeno je i dugovanje roditelja za usluge PU „Pčelica“.      

          

                        „Dugovanja od strane roditelja su sada oko 3 miliona, a ranije su iznosila do 30 miliona. Taj problem je rešen tako što javna predškolska ustanova „Pčelica“ roditeljima šalje uplatnice putem mejla“, kazala je Svetlana Mitić.

                         Mitić je objasnila da ukoliko nema mesta u vrtićima javne predškolske ustanove „Pčelica“, roditelji mogu da uzmu potvrdu da su bili na listi čekanja i da svoje dete, uz subvencije, upišu u privatni vrtić. Subvencije, koje su 80 odsto od ukupne cene, plaća Grad ukoliko  roditelj za to ima uslova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare