Na LIFFE nagrada za najbolju režiju Radivoju Andriću za film “Leto kad sam naučila da letim“

LESKOVAC

Grand Pri “Živojin Žika Pavlović” za najbolju režiju na 15. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije osvojio je Radivoje Andrić za film “Leto kad sam naučila da letim”. Druga nagrada pripala je Davidu Kapcu i Andriji Mardešiću za film “Stric”, a treća nagrada Sonji Tarokić za ostvarenje “Zbornica”.

Ibrahimu Komi za ulogu u filmu “Strahinja Banović” reditelja Stefana Arsenijevića pripala je nagrada za najbolju mušku ulogu, dok je nagrada za najbolju žensku ulogu pripala Ivani Roščić, za rolu u ostvarenju “Stric” Davida Kapca i Andrije Mardešića. Specijalno priznanje žirija za glumački debi osvojile su Antonia Belazelkoska i Mia Giraud za uloge u filmu “Sestre”.

Nagradu za najbolju režiju u selekciji “Divlji film” osvojio je Paul Negoesku za ostvarenje “Men of Deeds”.

U kategoriji studentskog filma, Grand Pri za najuspešnijeg mladog reditelja osvojila je Jovana Avramović za režiju filma “Izgubljeni dani”. Druga nagrada pripala je Tini Velichkovik za režiju filma “Progesteron”, a treća nagrada osvojio je Luka Vlaho za režiju filma “Justine”.

Nagradu AFIFS (Asocijacije filmskih festivala Srbije) za najbolju režiju u kategoriji srpskog filma osvojio je Dušan Milić za ostvarenje “Mrak”. Nagrada u kategoriji Srpske manjinske koprodukcije pripala je Zrinku Ogresti za film “Plavi cvijet“.

Festival je zatvorio glumac Radovan Raša Vujović rekavši da ima tužne vesti za publiku.

„Proglašavam festival u Leskovac zatvorenim.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare