Na Leskovačkom polumaratonu najbolji Kristijan Stošić i Vesna Kiradijeva

LESKOVAC

Posle osmanaestogodišnje pauze održan je 20. po redu Leskovački maraton, koji se nalazi u zvaničnom programu Atletskog saveza Srbije preko koga je išla i prijava takmičara i učesnika.

Nekoliko stotina takmičara prodefilovalo je ulicama Leskovca, a pobednik u polumaratonu je Kristijan Stošić (Beograd), koji je ostvario vreme od 1:12:40.

Drugi je bio Zoran Radičanin (Beograd) 1:20:10, dok je treće mesto osvojio Nikola Kapetanović iz Loznice sa vremenom 1:22:18.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Vesna Kiradijeva iz Skoplja (1:39:20), druga je danijela Cvetković iz Beograda (1:42:48), dok je na trećem mestu Aleksandra Vugdelija iz Niša (1:48:07).

U trci na 10,5 kilometara najbrži je bio Branislav Živić (40:59), zatim Dejan Ranđelović (41:28), a na trećem mestu je bio Vladimir Savanović (41:59). Kod dama titulu najbrže osvojila je Sandra Uzelac (45:42), druga je Marija Papović (49:48), a treća (51:06).

Najbolji atletičari i atletičarke su, uz pehar dobili i novčane i robne nagrade, a svi koji su učestvovali za uspomenu imaju i medalju.

Organizator polumaratona je Atletski klub „Dubočica“ uz podršku grada Leskovca, Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i Leskovačkog saveza sportova, a turnir je otvorio Stefan Kitanović, član Gradskog veća Leskovca, rekavši da je ovo još jedna manifestacija kojom lokalna samouprava želi da ukaže na važnost bavljenja sportom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare