Na humanitarnoj modnoj reviji sakupljeno 220.000 dinara za kupovinu reanimacionog stola

Na humanitarnoj modnoj reviji u znak sećanja na manekenku Jelenu Trašević Ranđelović, održanoj za vikend u Oficirskom domu sakupljeno je više od 200.000 dinara. Sredstva su namenjena kupovini reanimacionog stola za bebe koi će biti poklonjen Odeljenju za neonatologiju Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. Ovo je samo početak humanitarne akcije, a prikupljanje sredstava nastavlja se preko sajta donacije.rs.                           

Organizatori navode da je ostalo nešto više od dvadeset dana da se sakupi cela suma, a nedostaje još nešto više od 1,4 miliona dinara.

Prema rečima organizatora i Jelenine porodice, ovo je samo početak humanitarnih aktivnosti koje nameravaju da organizuju u njenu čast. U narednom periodu planiraju da otvore fondaciju koja će nositi Jelenino ime koja će pomagati odeljenjima bolnica koje se bore za život i zdravlje dece, a jedno od njih je i odeljenje u niškoj bolnici.

Modna revija humanitarnog karaktera okupila je brojne Nišlije koje su dale doprinos u ovoj akciji, kako bi pomogli da se spasu životi prevremeno rođenih beba. Onako kako su to učini lekari prošle godine za malu Kseniju,  ćerku niške manekenke Jelene Trašević Ranđelović, koja je preminula od tumora pluća, osam dana nakon što je na svet donela prevremeno rođenu devojčicu.

“Organizovanje modne revije inicirale su Jelenine kolege iz sveta mode i najvećim delom su na njoj učestvovali oni koji su sa njom radili, na prvom mestu koleginica Zlata Reža, koja je te večeri ponela neke od modela čuvenih kreatora, učesnika na reviji. Najemotivniji deo večeri bila je revija Amele Radan koja je sa Jelenom sarađivala tokom čitave njene karijere i koja je za ovu priliku donela i neke od poslednjih modela koje je Jelena nosila” navode organizatori.

Tokom memorijalne modne večeri prikazani su modeli iz raznih kolekcija, a nakon revije organizovana je aukcija na kojoj su prodate dve haljine i sakupljeno ukupno 220.000 dinara. Međutim, to je polovina novca neophodnog za kupivinu reanimacionog stola koji može da pomogne lekarima da sačuvaju život rođenim bebama, te se akcija nastavlja na sajtu doniraj.rs.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare