Na Gradini dva doktora uhvaćena u krijumčarenju

DIMITROVGARAD

Carinici su u saradnji sa policijom 30. januara 2019. godine, na ulazu graničnog prelaza Gradina, u dva pokušaja krijumčarenja, koji su otkriveni jedan za drugim, u automobilima dvojice doktora zaplenili više od 100 pakovanja lekova i 25 parfema, saopšteno je danas.

Najpre su u „golfu“ bugarskih registarskih oznaka kojim se u Srbiju iz Bugarske vraćao 45-godišnji doktor iz Pirota carinski službenici pronašli 25 sakrivenih parfema u čiju se verodostojnost sumnja.
Skriveni parfemi pronađeni su ispod rezervne gume u gepeku, a reč je navodno o brendovima „šanel“, „armani“, „džimi ču“, „guči“ i drugim.

Neposredno posle ovog, sprečen je još jedan pokušaj krijumčarenja u „audiju“ niških registarskih oznaka, a zanimljivo je da je i u ovom slučaju akter bio doktor, inače 26-godišnji državljanin Srbije.
Na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi, putnik je odgovorio da se vraća sa skijanja u Bugarskoj i da nema ništa da deklariše.
Sumnju carinika je pobudio par starih i gotovo neupotrebljivih skija koje je putnik prevozio na krovu automobila. Kako se ispostavilo, one su bile samo kamuflaža za skrivene lekove poreklom iz Grčke.


Detaljnom kontrolom carinici su otkrili veću količinu neprijavljenih lekova sakrivenih u raznim fabričkim šupljinama (kod štop svetla, pored brisača, u filteru za vazduh), u kaseti ispred suvozačkog sedišta, kao i u putnoj torbi vozača.


Reč je o preko 10 tabli kapsula citostatika i tableta „livijal“ namenjenih hormonskoj terapiji žena, više od 20 bočica sa kapima za oči, zatim za ublažavanje alergija i protiv grčeva kod beba, kao i više od 60 tuba masti za lečenje psorijaze, ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima i protiv akni.

Putnik, zaplenjena roba i automobil predati su u dalju nadležnost policije u Dimitrovgradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare