Na generalnoj probi u Nišu Stefanović i Vulin

NIŠ

Danas u Nišu generalna proba za “ODBRANU SLOBODE”  uz prisustvo ministara  Vulina i Stefanovića

Pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova  idu po planu, što se moglo  videti i čuti danas na generalnoj probi  kojoj su prisustvovali ministri odbrane Aleksandar Vulin I unutrašnjih poslova  Nebojša Stefanović.

Više od 4.000 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno se priprema za prikaz sposobnosti koji će biti održan 10. maja 2019. godine, u Nišu na Bulevaru Nikole Tesle. Današnjem uvežbavanju prisustvovali su i Aleksandar Vulin, ministar Ministarstva odbrane Republike Srbije i Nebojša Stefanović, ministar Ministarstva unutrašnjih poslaova.

Komandant prikaza brigadni general Vladeta Balčić, zamenik komandanta Kopnene vojske, zadovoljan je dosadašnjim tokom priprema.

“Uvežbavanje za zajednički prikaz sposobnosti povodom Dana pobede Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije otpočelo je u subotu i jako sam zadovoljan postignutim pripremama što je danas moglo da se vidi”.

Komandant prikaza brigadni general Vladeta Balčić dodaje.

“Do petka je ostalo je da uvežbamo još neke detalje, a neke da korigujemo kako bi mi vojnici to kazali da sve bude pod konac”.

Program prikaza obuhvata svečani defile pešadijskog ešelona, defile motorizovanog ešelona, nalet vazduhoplovnog ešelona i padobranski desant. Planirano je i učešće oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova.

Građani Niša i Srbije koji 10. maja budu prisustvovali Prikazu sposobnosti Vojske Srbije i MUP-a Republike Srbije na niškom bulevaru „Nikola Tesla“ moći će da vide borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila „Hamer“, artljerijske sisteme „Oganj“, borbena vozila „Lazar“, artiljerijska oruđa „Nora“, protivvazduhoplovne raketne sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila, sredstva iz razvoja preduzeća Odbrambene industrije Srbije „Šumadija“, „Alas“, „Miloš“, „Oganj modularni“, „Oganj digitalni“, „Pasars“ i savremeno naoružanje i opremu po projektima „1500“ i „1500+“.

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, odgovoran za pripremu, organizovanje i izvođenje prikaza, naglasio je da se pripadnici Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova „punom parom“ pripremaju da uspešno izvedu prikaz sposobnosti Vojske i Policije kako bi na dostojanstven i veličanstven način obeležili Dan pobede, na zadovoljstvo građana Niša i Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare