Na delu funkcionerska kampanja

BEOGRAD

Članovi Privremenog nadzornog tela (PNT) za praćenje medija tokom izborne kampanje, koji su izabrani na predlog opozicije, saopštili su danas da je u periodu posle raspisivanja izbora pojačana funkcionerska kampanja u kojoj se posebno, skoro svakodnevno, može videti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a povremeno i premijerka Ana Brnabić.

Samo u Dnevniku 2 Prvog programa Radio-televizije Srbije (RTS) u poslednjih 15 dana, Vučić se pojavio u 27 priloga u ukupnom trajanju od 32 minuta, a Ana Brnabić u četiri priloga u trajanju od šest minuta.

U većini slučajeva Dnevnik RTS je objavljivao sadržaje o Vučiću i Brnabić sa događaja koji nisu deo ustavno-pravne agende tih državnih funkcionera, često po nekoliko priloga sa istog događaja ili sa događaja za koje je očigledno da su ih osmislili članovi promotivnog tima najviših funkcionera.

Takvih izveštaja o Vučiću je bilo 18, a o Brnabić tri.

U programima komercijanih televizija sa nacionalnim pokrivanjem trajanje sadržaja koji govore o Vučiću i njegovim aktivnostima bilo je znatno duže i ne meri se minutima već satima, konstatovali su članovi PNT izabrani na predlog opozicije.

U tim sadržajima govori se o poseti turskoj fabrici u Leskovcu, polaganju kamena temeljaca za nemačku fabriku Bizerba u Valjevu, izgradnji mađarske fabrike UBM u Adaševcima, novim pogonima kineske fabrike u Loznici, obilasku bolnice Dedinje 2, novim pogonima turske i nemačke fabrike u Vranju i Vladičinom Hanu, prijemu srpske dece iz susednih država.

Te prilike, kako je istaknuto, Vučić koristi da saopšti i svoje stavove o ukrajinskoj krizi, izvozu pšenice, rezervama hrane i goriva, ali to nikako ne opravdava takva pojavljivanja na najgledanijim televizijama, već samo dokazuje da time jedan predsednički kandidat i njegova stranka imaju i dalje ogromnu prednost nad drugim strankama, koalicijama i kandidatima.

S tim u vezi nije prihvatljivo tumačenje Regulatornog tela za elektronske medije (REM), sadržano u sapštenju za javnost, da u poslednjem periodu državnih funkcionera ima više u medijima zbog ukrajinske krize, navodi se u analizi.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare