Na 14 fakulteta Univerziteta u Nišu mesta za preko 4.340 brucoša

NIŠ

Univerzitet u Nišu objavio je zajednički konkurs za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija za 2022/23.akademski godinu a indekse će moći da dobije preko 4.340 kandidata od kojih će njih preko 3.180 studirati kao budžetski studenti. Za samofinansirajuće studente biće 1.160  mes

Broj budžetskih mesta fakultetima Univerziteta u Nišu odobrila je Vlada Republike Srbije dok broj samofinansirajućih studenata određuju same visokoškolske sutanove.

Na osnovu odluke koju je donela Vlada Republike Srbije  Građevinsko-arhitektonski fakultet u Nišu u prvu godinu osnovnih akademskih studija upisaće na tri odeseka  ukupno 212 kandidata. Na studijskom programu građevinarstvo moći će da se upiše 90 kandidata, na odseku upravljanje projektima u građevinarstvu 27 a na studijskom programu arhitektura biće mesta za 95 kandidata koji će se školovati o trošku države.

              Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu dobio je odobrenje da o trošku budžeta upiše 330 kandidata, dok je Elektronskom fakultetu odobren upis 480 brucoša koji će se školovati o trošku države.

             Mašinski fakultet moći će na budžetske studije da upiše ukupno 270 kandidata i to 210 na smeru za mašinsko inženjerstvo i 60 na smeru inženjerski menadžmnet.

            Medicinski fakultet Univerziteta u Nišu ove godine o trošku države na integrisanim studijama medicine moći će da upiše 180 brucoša, dok će na integrisanim studijama stomatologije i farmacije biti mesta za po 60 budžetskih bruciša.

          Pedagoški fakultet u Vranju raspisaće konkurs za 72 budđetska studenta, dok na Pravnom fakultetu u Nišu ima mesta 282 budžetska studenta.

         Prirodno matematički fakultet Univerziteta u Nišu  upisaće 326 studenta na budžet. Na smeru za računarske nauke biće mesta za 81 brucoša, na smeru za matematiku 54, smeru za fiziku 32, za buduće studente hemije predviđeno je 45 mesta, na smeru za biologiju 60 a na smeru za geografiju 54 mesta.

         Tehnološki fakultet u Leskovcu moći će da upiše 120 studenata na budžetu.

         Fakultet zaštite na radu raspisaće konkurs za upis nove generacije studenata na tri studijska programa. Na studijskom programu zaštite na radu biće mesta za 100 kandidata, na studijskom programu zaštite životne sredine 60, a na studijskom programu zaštite od požara predviđeno je 40 budžetskih mesta.

        Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja kao i do sada na osnovne akademske studije upisuje 140 studenta na budžetu, dok  će Fakultet umetnosti upisati 39 studenata na budžetu.

       Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu  dobio je odobrenje za 340 budžetskih mesta na 13 studijskih programa.

     Poljoprivredni fakultet u Kruševcu koji je u sastavu Univerziteta u Nišu upisaće i ove godine na tri studijska progama ukupno 75 brucoša na budžetu, po 25 na svakom od programa a to su ratarstvo i povrtarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo i stočarstvo.

            Osim toga fakulteti će upisati i određeni broj studenata na budžetu preko afirmativnih mera.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare