MUZIČKA ŠKOLA DOBILI KLAVIR NA POKLON

LESKOVAC

Muzička škola „Stanislav Binički“ dobila je danas na poklon klavir-pianino vredan oko 400.000 dinara.

 

Darodavac je lokalna samouprava.

Ovim je nastavljena akcija poboljšavanja uslova rada u ovoj školi, jer je ovo treći klavir u poslednje tri godine koje škola dobija od grada.
„Grad Leskovac prepoznaje brojne uspehe koje nižu talentovani đaci ove škole, zbog čega svake godine Muzička škola dobija ono što joj je najpotrebnije. I ove godine, školi je uručen pianino, kako bi se nastava solfeđa odvijala neometano“ rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović prilikom posete ovoj školi i dodao da smo svi svesni činjenice da su učenici Muzičke škole izuzetno talentovani i da sa brojnih prestižnih takmičenja donose nagrade.
„Mogu slobodno da kažem da je već postala praksa da godišnje grad pokloni Muzičkoj školi po jedan klavir. Uz odluku Gradskog veća u prethodne tri godine lokalna samouprava je svake godine kupovala tri klavira za Muzičku školu ukupne vrednosti oko 1,2 miliona dinara. Grad Leskovac će i ubuduće pomagati rad ove škole, sa željom da njeni učenici nastave da nižu uspehe i predstavljaju sebe i grad na najbolji način. U planu je i otvaranje kamerne sale, a lokalna samouprava će učiniti sve da za te namene adaptira zgradu bivšeg Doma JNA.“
Direktorka Muzičke škole, Biljana Miljković, zahvaljujući se lokalnoj samoupravi na ovoj donaciji, rekla da decenijama niko nije obnavljao instrumente u ovoj školi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare