Mustafa: Kanë ardhur tekstet shkollore nga Shqipëria

POSTOI: JUGPRESS 21 GUSHT, 2020

BUJANOC-PRESHEVË-MEDVEGJË

Kanë arritur tekstet shkollore nga Shipëria Ppr nxënësit e shkollave fillore nga komuniteti shqiptar në komunat Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë kanë ardhur.

Sipas kryetarit të Këshillit kombëtar të Shqiptarëve Ragmi Mustafa, librat shkollorë nga Republika e Shqipërisë për nxënësit e shkollave të këtushme  fillore u dakorduan midis ministrive të arsimit të Shqipërisë dhe Serbisë dhe në bashkëpunim me bashkësinë ndërkombëtare në betejën për arsim cilësor të të rinjëve shqiptarë.

“Një zgjidhje gjithëpërfshirëse sa i përket arsimit në Luginën e Preshevës duhet të vazhdojë  të implementohet përmes marrëveshjeve bilaterale midis Republikës së Serbisë dhe  Republikës së Shqipërisë, në kuadrin e ndërtimit të marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë, dhe në procesin drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian. Kjo është gjithashtu një referencë për barazi. Pa barazi nuk ka paqe dhe pa paqe nuk ka arsim,” tha Mustafa.

Ai falënderoi Ministrat e Arsimit të Shqipërisë dhe Serbisë, Besa Shahinin dhe Mladen Sharçeviqin, për “angazhimin e tyre të jashtëzakonshëm”, ndërsa Trupin koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë për financat ndihmoni për ndihmën financiare në mbulimin e shpenzimeve tatimore.

Mungesa e librave shkollorë në gjuhën shqipe në shkollat ​​fillore dhe të mesme është theksuar për shumë vite si një nga problemet kryesore të shqiptarëve që jetojnë në jug të Serbisë.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare