MUP: Ubacivali listiće radi šale s premijerom

BEOGRAD

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije u saradnji sa nadležnim tužilaštvom je nakon preduzetih svih neophodnih mera iz svoje nadležnosti rasvetlilo poreklo snimka objavljenog na društvenim mrežama na kom se vidi ubacivanje u kutiju listića koji podsećaju na birački materijal,saopšteno je večeras..

“Tokom istrage koju je MUP sproveo, za manje od 24 sata ustanovljeno je da se ubacivanje pomenutih listića odigralo u privatnoj kući M. P. (1980) iz sela Lukare u blizini Novog Pazara 5. aprila 2017. godine, odnosno tri dana nakon održavanja izbora. Listići koji podsećaju na birački materijal nisu originalni, jer nemaju žig niti druge zaštitne elemente, već su, kako je prizananjem svih saslušanih lica ustanovljeno, odštampani na kućnom štampaču M. P. i prema njegovim rečima služili su za šalu sa njegovim rođacima i prijateljima.

Predmetni snimak je sačinio E. P. (1997) koristeći mobilni telefon M. P. koji ga je potom, po sopstvenom priznanju, lično postavio na društvene mreže. Nakon nekolilo minuta M. P. je i lično uklonio snimak sa interneta. Takođe, M. P. je u izjavi datoj policiji ukazao da je snimak nastao u njegovom domaćinstvu i da je to razlog što se na snimku vidi da je bos, odnosno da nema obuću.

Osim šala koje je, po sopstvenom priznanju, pravio na račun premijera, pozivajući ga da ga zaposli u rudniku, iako u svojoj izjavi kaže da u okolini mesta gde živi ne postoji bilo kakav rudnik, M. P. je na jednom od listića dodao i redni broj 12 sa imenom svog rođaka E. P. kako bi to iskoristio za šalu i podsećanje rođaka da treba da ga zaposli.

Policija je uzela sve listiće i predala ih nadležnom tužilaštvu i na tim listićima se ne nalazi bilo kakva vrsta zaštite koja postoji na originalnom biračkom materjalu. Policija je saslušala i E. P. (1995) i E. P. (1997) i ta dovedena lica su u svojim iskazima potvrdila navode M. P.

Saslušanjima je prisustvovao i zamenik tužioca Prvog OJT u Beogradu, a policija je završila istragu i predala izveštaj nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje i preduzimanje svih zakonskih radnji na kvalifikaciji eventualnog krivičnog dela ili prekršaja koji se prepoznaju u radnjama M. P.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare