MUP o ličnim kartama

BEOGRAD

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća građane da lične karte izdate na starom obrascu važe do 31. 12. 2016. godine.

Uprava za uprave poslove Ministarstva unutrašnjih poslova organizovala je tokom decembra, u svim policijskim upravama u Srbiji, radno vreme u dve smene, kao i subotom i nedeljom, kako bi što veći broj građana mogao da preda zahteve za ličnu kartu, a to će biti nastavljeno i tokom 2017 godine, dok god za tim bude bilo potrebe.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i za vreme novgodišnjih i božićnih praznika organizovaće prijem zahteva za izdavanje dokumenata za hitne slučajeve.

Iako rok važenja ličnih karata izdatih na starom obrascu ističe 31.12.2016. godine, građani će i nakon navedenog roka moći da podnesu zahtev za zamenu lične karte izdate na starom obrascu za biometrijsku ličnu kartu, koja će im se izdavati po hitnom postupku.

Ministarstvo podseća građane da je potrebno da se sve lične karte izdate na starom obrascu zamene, uključujući i trajne lične karte izdate na starom obrascu.

Biometrijske lične karte u skladu sa Zakonom o ličnoj karti (”Službeni glasnik RS”, br. 62/2006) počele su da se izdaju u aprilu 2008. godine.

Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o ličnoj karti (“Službeni glasnik RS” broj 36/11) koji je stupio na snagu 04.06.2011. godine, produžen je rok za zamenu ličnih karata na starom obrascu za biometrijske na još pet godina, odnosno propisano je da lične karte izdate na starom obrascu važe najduže do 31.12.2016. godine, navodi MUP.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare